Fans kiezen Van Dijk voor derde jaar op rij in Europees Team van het Jaar

Reacties

Voor het derde jaar op rij hebben de Europese voetbalfans voor Virgil van Dijk gekozen als een van de twee centrumverdedigers in het UEFA Team of the Year. Hij is dit jaar de enige Nederlander in het team; Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn hun plaatsje kwijtgeraakt.

Fans kiezen Van Dijk voor derde jaar op rij in Europees Team van het Jaar
© Pro Shots

Voetbalsupporters konden zoals ieder jaar een Elftal van het Jaar samenstellen en uit alle inzendingen werd uiteindelijk een droomteam samengesteld. Bayern München is dit jaar hofleverancier, met vijf spelers die in augustus de Champions League wonnen. Na dit succes vertrok Thiago Alcántara naar Liverpool.

Het UEFA Team of the Year bestaat dit jaar uit Manuel Neuer (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Alphonso Davies (Bayern), Thiago (Bayern/Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Robert Lewandowski (Bayern) en Neymar (Paris Saint-Germain).

Dit jaar dus maar één Nederlander in het Team van het Jaar, waar dat er vorig jaar nog drie waren. Ook De Ligt en De Jong kregen toen een plekje in het elftal. Van Dijk verscheen voor het eerst in het Team van het Jaar van 2018; toen vormde hij een centraal verdedingsduo met Raphaël Varane van Real Madrid.

Vrouwen
Er is ook gestemd voor een Team of the Year bij de vrouwen en ook in dit team is plek voor één Nederlander: Daniëlle van de Donk van Arsenal. Haar ploeggenoot Vivianne Miedema was in 2020 bijzonder goed op dreef, maar ontbreekt vreemd genoeg. Pernille Harder krijgt de voorkeur in de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.