Klopp helpt Liverpool-fans uit de droom na bemoedigende video Van Dijk

Reacties

Jürgen Klopp is blij met de progressie die Virgil van Dijk maakt in zijn herstel van een zware knieblessure. De manager van Liverpool blijft wel voorzichtig en was op zijn perspraatje van vrijdag zeer duidelijk: van een vervroegde terugkeer in het elftal zal voor de verdediger geen sprake zijn.

Klopp helpt Liverpool-fans uit de droom na bemoedigende video Van Dijk
© Pro Shots

Van Dijk liep in de Merseyside Derby een zware knieblessure op, na een harde tackle van Everton-doelman Jordan Pickford, en ontkwam niet aan een operatie. Liverpool heeft nooit mededelingen gedaan over een geschatte revalidatieperiode, maar het is wel duidelijk dat om een maandenlange afwezigheid gaat.

Deze week stuurde Van Dijk via social media hoopgevende beelden de wereld in. De verdediger deelde een video waarop te zien was dat hij zich op een hometrainer in het zweet werkte. In Engeland werd direct gesuggereerd dat Van Dijk weleens sneller dan verwacht zou kunnen terugkeren bij Liverpool, maar Klopp vraagt om voorzichtigheid.

'Het gaat goed met Virgil, maar het gaat ook nog wel even duren', benadrukte Klopp vrijdagmiddag. 'Dat is nu eenmaal het geval bij deze blessure. Ik ben blij als ik dit soort video's zie, want het laat me zien dat Virgil progressie boekt. Maar hij zal nog veel tijd nodig hebben, dat is de waarheid. Ik had graag iets anders gezegd, maar dit zijn helaas de feiten.'

Van Dijk miste tot dusver elf competitiewedstrijden voor Liverpool, dat ondanks het grote gemis van zijn leider in de achterhoede nog wel bovenaan staat in de Premier League. Manchester United kan later deze vrijdag in punten gelijk komen met de koploper, wanneer het weet te winnen van Aston Villa. Liverpool komt maandag weer in actie, uit bij Southampton. Vandaag precies drie jaar geleden namen The Reds Van Dijk nog over van The Saints.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.