Familie neemt in besloten kring afscheid van Cruijff

Reacties

De familie treft momenteel voorbereidingen om op korte termijn in besloten kring afscheid te nemen van de donderdag overleden Johan Cruijff. Een openbare herdenkingsbijeenkomst wordt op een later moment georganiseerd.

Familie neemt in besloten kring afscheid van Cruijff

Verschillende media melden dat Cruijff vrijdag wordt gecremeerd, maar daarover wil het management van de legendarische nummer 14 niet in details treden. Er wordt nadrukkelijk gevraagd de privacy van de familie te respecteren in deze bedroefde en moeilijke tijden.

'Namens mijn moeder, zussen en de rest van de familie wil ik graag iedereen bedanken voor alle liefde, warme woorden en mooie herinneringen die met ons zijn gedeeld, sinds gisteren en ook gedurende de afgelopen maanden. Het heeft ons diep geroerd dat Johan zo’n inspiratie is geweest voor zovelen van u. Een bijzonder woord van dank verdienen de dokters en medische staf die ons en Johan hebben ondersteund tot het laatste moment', zegt zoon Jordi Cruijff in een bericht op de website van zijn overleden vader.

'We zijn ons ervan bewust dat veel mensen een eerbetoon willen houden ter gelegenheid van Johans leven. Ook zijn we op de hoogte van verschillende initiatieven ter nagedachtenis aan Johan en wij zijn vereerd met iedere viering van het leven van Johan. We hechten er aan te noemen dat geen van deze initiatieven door de familie worden georganiseerd of anderszins officieel worden gesteund door de familie Cruijff of het Cruijff Management', luidt het statement.

Het management van Cruijff laat aan Voetbal International weten dat er vermoedelijk een eerbetoon in Barcelona zal plaatsvinden, maar over de details van het publieke afscheid van Cruijff wordt later pas tot in details overlegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.