Familie Cruijff betreurt getreuzel rondom Arena: 'Dit voelt voor ons niet goed'

Reacties

Al in april werd bekendgemaakt dat het stadion van Ajax de Johan Cruijff Arena moet gaan heten, maar de naamswijziging is nog altijd niet doorgevoerd. De familie Cruijff betreurt dit.

Familie Cruijff betreurt getreuzel rondom Arena: 'Dit voelt voor ons niet goed'

Jordi Cruijff laat in zijn column in De Telegraaf namens de familie weten dat er vraagtekens worden gezet bij de gang van zaken. 'Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt', schrijft de zoon van de legendarische nummer 14. 'De Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van.'

De officiële naamswijziging stond gepland voor 25 oktober, maar dat bleek uiteindelijk niet haalbaar te zijn. Vorige maand liet operationeel directeur Rutger Arisz vervolgens weten dat de naam van De Arena in 2017 nog veranderd zou worden. Met de kerstdagen voor de deur lijkt dat echter ook niet meer te gaan lukken.

Cruijff schrijft dat de familie na de door Eberhard van der Laan (de inmiddels overleden burgemeester van Amsterdam) doorgedrukte intentieverklaring hoopte dat de besprekingen snel zouden worden afgerond, maar dat is dus niet het geval. 'Dat voelt voor ons niet goed', aldus Cruijff. 'Wel is het mooi om te zien en te horen voor hoeveel mensen De Arena al als de Johan Cruijff Arena geldt. Een mooi gebaar, dat we enorm waarderen.'

Cruijff wil benadrukken dat de familie niets aan de naamgeving wil verdienen: hij houdt alleen een slag om de arm voor het geval er een sponsor aan de naam van zijn vader wordt gekoppeld. Enkel in dat geval wil de familie inspraak hebben, maar een sponsornaam voor de thuishaven van Ajax is op het moment niet aan de orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.