Officiële naamswijziging Johan Cruijff Arena uitgesteld

Reacties

Het stadion van Ajax wordt voorlopig nog niet omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. De officiële naamswijziging stond gepland voor 25 oktober, maar dat blijkt toch niet haalbaar.

Officiële naamswijziging Johan Cruijff Arena uitgesteld

Op 25 april, de dag dat Cruijff zeventig zou zijn geworden, kwam het langverwachte nieuws naar buiten dat het stadion naar de legendarische nummer 14 vernoemd zou worden. Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam tekenden een intentieverklaring om dat een half jaar later officieel te maken.

In de tussentijd moesten een hoop zaken worden geregeld, zoals de tegemoetkoming voor mogelijke inkomstenderving van de Arena, de gemeente moet een deel van de aandelen overdragen aan Ajax en er moet worden overlegd met de familie Cruijff. Dat alles lukt niet voor de streefdatum van 25 oktober.

Locoburgemeester Kajsa Ollongren schrijft donderdag in een brief aan de gemeenteraad dat er meer tijd nodig is. 'Er is de laatste maanden intensief gewerkt aan de uitwerking van de plannen. Momenteel wordt hier de laatste hand aan gelegd.' De bedoeling is dat de naamswijziging voor het einde van het kalenderjaar plaats vindt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.