Johan Cruijff Arena komt er in 2017 nog

Reacties

De naamswijziging van De Arena moet voor het einde van dit jaar gerealiseerd kunnen worden. Ruim een half jaar geleden kwam naar buiten dat het stadion van Ajax vernoemd zou worden naar de in maart 2016 overleden Johan Cruijff, maar een officiële wijziging van de naam bleef uit.

Johan Cruijff Arena komt er in 2017 nog

Operationeel directeur Rutger Arisz verzekerde vrijdag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders dat de officiële vernoeming voor 2018 afgerond moet worden. De naamswijziging stond gepland voor 25 oktober, maar dat bleek toch niet haalbaar. Met de geplande wijziging waren meerdere partijen betrokken, waardoor er meer tijd nodig was.

Naast het nieuws over de stadionnaam lichtte Arisz ook de plannen rondom het vernieuwen van het Ajax-trainingscomplex toe. In het jaarverslag werd al de gereserveerde investering benoemd, er komt volgens de concepten een mini-stadion met plek voor zesduizend toeschouwers en trainingsvelden van echt gras. Momenteel staan er twee tribunes op De Toekomst, met een capaciteit van circa tweeduizend. De kosten van het project worden geschat op 37 miljoen euro, het is de bedoeling dat het plan in 2022 afgerond wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.