Falkenburg over spandoek: 'Had wat leukers verwacht'

Reacties

Erik Falkenburg was zaterdagavond niet enorm onder de indruk van de manier waarop hij ontvangen werd door de NAC-fans. De middenvelder van ADO Den Haag besprak na de zege (0-1) het spandoek dat aan hem gericht was.

Falkenburg over spandoek: 'Had wat leukers verwacht'

In 2015 stapte Falkenburg over van NAC naar Willem II, een transfer naar de aartsrivaal. In Breda hing daarom vanavond een spandoek met de tekst: F**kenburg's clubliefde uitgeblust, dat krijg je als je ieder logo kust. 'Ik scoorde na die overgang voor Willem II tegen NAC in de play-offs, waardoor Willem II erin bleef en NAC niet promoveerde. Ze zijn heel boos dat ik toen schijnbaar mijn logo heb gekust, wat overigens niet zo was. Ach het hoort er een beetje bij. Ik moest er wel om lachen, want ik moest in de rust alleen warmlopen. Of het me scherper maakt? Misschien een beetje', vertelde Falkenburg aan de NOS met een glimlach.

Falkenburg vond het spandoek ook niet heel imponerend. 'Ik vond 'm niet heel grappig. Ik had iets leukers verwacht. Ik had al gehoord dat ze wat gingen doen, maar het viel een beetje tegen', vervolgde de middenvelder, die ook nog de lat raakte. Of hij een speciaal vreugdetafereel in huis had gehad als hij wel had gescoord? 'Dat zullen we nooit weten', grapte hij, om later toe te voegen dat dat niet het geval was.

Niet alleen voor de fans van NAC waren de druiven zuur. Trainer Stijn Vreven baalde dat de vele kansen niet in goals waren omgezet. 'Ik ben absoluut niet boos op de spelers. We doen onszelf tekort door niet te scoren, we benutten de kansen niet. We hebben wel een heel goede wedstrijd gespeeld. Ik ben trots op onze prestatie en heb mijn spelers gefeliciteerd met hun spel', vertelde hij aan FOX Sports. En zo kan het verkeren weet de Belg, die vorige week bij Feyenoord won. 'Maar nu speelden we beter.'

Alfons Groenendijk erkende dat NAC een goede eerste helft had gespeeld, maar stelde dat het na rust heel anders was. 'We zijn een aantal keer heel goed weggekomen, maar het gaat me te ver om van een gestolen zege te spreken. Na rust waren we de baas op het veld. Ik krijg op weg hiernaartoe te horen dat het gestolen is. Hoezo dan? Je moet 'm wel maken hoor…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.