Beugelsdijk zet frivool NAC Breda in slotfase te kijk

ADO Den Haag heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan NAC Breda, dat naliet de frivoliteit tot uitdrukking te brengen in de score en daarvoor laat in het duel de rekening kreeg gepresenteerd (0-1).

NAC Breda kon vertrouwen putten uit de laatste twee Eredivisie-wedstrijden, waarin FC Groningen en Feyenoord hun meerdere moesten erkennen in de jonge Brabantse formatie. De uitglijder tegen Achilles '29 in de strijd om de KNVB-beker tekende het wisselvallige karakter van de ploeg van Stijn Vreven.

ADO Den Haag maakte zaterdag in het Rat Verlegh Stadion in de eerste helft kennis met de kracht van NAC. De gasten waren weliswaar zelf ook een paar keer dreigend via schoten van Lex Immers, maar het vuurwerk was vooral afkomstig van de thuisploeg.

Manu García en James Horsfield onderstreepten met hun acties en schoten de intenties van NAC. In de negende minuut was de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt. Mounir El Allouchi speelde zich knap vrij en krulde de bal naar de verre hoek. De bal keerde via de lat en de paal terug in het veld, waar Giovanni Korte in de rebound de paal een Bredase treffer in de weg zag staan.

Omdat ook Menno Koch kort voor rust van dichtbij de 1-0 niet kon maken, zocht NAC na 45 minuten met een onbevredigend gevoel de kleedkamer op. Met voormalig NAC'er Erik Falkenburg voor spits Bjørn Johnsen, die aan een botsing met Pablo Marí een gebroken neus over had gehouden, probeerde ADO in de tweede helft meer controle over de wedstrijd te krijgen.

Getuige de Bredase kansenregen in de 53ste minuut bood het niet op alle fronten soelaas. Achtereenvolgens Thierry Ambrose, Korte en Arno Verschueren namen het Haagse doel onder vuur. Doelman Robert Zwinkels bleef overeind, zoals ook de Haagse defensie sowieso niet brak onder de Bredase aanvalskracht. De degelijkheid won het van de frivoliteit.

Het laatste kwartier werd zelfs een Haags kwartiertje. Falkenburg gaf met een bal tegen de lat het startsein voor de opleving van ADO, dat in de tachtigste minuut via Tom Beugelsdijk op voorsprong kwam. De verdediger schoot al glijdend met links van dichtbij binnen.

Door het resultaat is ADO geklommen naar de achtste plaats, waar NAC zichzelf terugvindt op de veertiende plaats met drie punten achterstand op de Hagenaren.