Falkenburg en Viergever gaan Sparta verlaten

De degradatie uit de Eredivisie markeert ook het einde aan het verblijf van Nick Viergever en Erik Falkenburg bij Sparta Rotterdam. Trainer Aad de Mos wacht af.

Falkenburg en Viergever gaan Sparta verlaten

Sparta heeft al een akkoord over een afkoopsom voor het tweetal. 'Het is nog niet helemaal zeker dat ze vertrekken, want ze moeten nog medisch worden gekeurd', zei Simon de Jong, voorzitter van de raad van commissarissen in het Algemeen Dagblad. Naar alle waarschijnlijkheid vervolgen Viergever en Falkenburg hun carrière bij AZ.

Het zal allerminst blijven bij een afscheid van Falkenburg en Viergever. 'Er zullen meer spelers vertrekken, want er gaat bij ons gewinkeld worden. We hebben immers vijf spelers in Jong Oranje', aldus De Jong. Kevin Strootman geldt daarbij als de andere groeibriljant.

Of er ook nog een toekomst is voor Aad de Mos op Het Kasteel is nog onduidelijk. De raad van commissarissen komt maandag bijeen om zich te buigen over de verschillende scenario's. De Haagse trainer houdt de optie van een langer verblijf open ondanks de degradatie. 'Ik wacht de gesprekken met de raad van commissarissen af en ook de spelers hebben daar een stem in. Ook zij moeten aangeven of ze zich kunnen vinden in mijn werkwijze.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen