Fàbregas baalt van forse schorsing: 'VAR maakt overtredingen duizendmaal erger'

Reacties

Cesc Fàbregas is het bepaald niet eens met de schorsing die hij heeft gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart in het thuisduel met Olympique Lyon (0-3). De Spanjaard moet drie wedstrijden vanaf de zijkant toekijken en uit op Instagram zijn ongenoegen over die schorsing.

Fàbregas baalt van forse schorsing: 'VAR maakt overtredingen duizendmaal erger'

De eerste speelronde in de Ligue 1 liep op alle fronten uit op een deceptie voor AS Monaco. De ploeg die vorig seizoen ternauwernood degradatie voorkwam, werd in eigen huis met 0-3 geklopt door het Olympique Lyon van onder meer Memphis Depay. De Monegasken verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook middenvelder Fàbregas voor de komende drie wedstrijden. De Spanjaard kreeg na een halfuur rood nadat arbiter Ruddy Buquet op advies van de VAR een overtreding van hem had teruggekeken.

Fàbregas liep in een aanval van AS Monaco door op Leo Dubois, die de schoen van de Spanjaard op zijn hak kreeg. Hoewel het zich deed aanzien als een ongelukje kende Buquet geen genade: rood. De schorsing van drie wedstrijden die Fàbregas nu heeft gekregen, schiet bij de voormalige speler van Arsenal, Barcelona en Chelsea in het verkeerde keelgat.

'Ik ben enorm teleurgesteld in de beslissing om mij voor drie wedstrijden te schorsen', start de Spanjaard zijn relaas. 'Ik ben dankbaar voor de spelers, trainers en analisten die het voor me hebben opgenomen en zagen dat ik totaal geen verkeerde intenties had. Ik klaag niet over de VAR, omdat ik denk dat het een goed hulpmiddel is om scheidsrechters te helpen in bepaalde situaties, maar als overtredingen in slowmotion worden afgespeeld lijken ze soms duizendmaal erger dan ze zijn. Sterker nog, ze zien er dan uit alsof ze worden gemaakt met voorbedachte rade terwijl ze dat niet zijn.'

De 110-voudig Spaans international is dan ook diep teleurgesteld dat hij drie wedstrijden moet missen voor een actie, waarbij volgens hem van opzet geen sprake is. 'Het was een ongelukje en het spijt me voor mijn teamgenoten en de fans dat zij met de consequenties ervan opgescheept zitten en ze zonder mij moeten spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.