FA laat furieuze Guardiola met rust na uitbarstingen richting arbitrage

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola hoeft niet te vrezen voor een schorsing of een boete. De Spanjaard was zondag tijdens én na de verloren kraker tegen Liverpool pissig op de arbitrage, maar voetbalbond FA laat die incidenten rusten.

FA laat furieuze Guardiola met rust na uitbarstingen richting arbitrage
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Manchester City
Manchester City

De absolute topper tussen The Reds en The Citizens (3-1) mondde uit in een waar voetbalfeest, maar na afloop ging het toch zeker ook over de arbitrage. Alles en iedereen aan de kant van City was namelijk woedend omdat twee handsballen van Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold (vrijwel direct na de eerste viel overigens de 1-0) niet werden bestraft met een penalty, terwijl er ook geen strafschop werd gegeven toen Raheem Sterling in de zestien naar de grond werd geduwd.

De boosheid was overduidelijk bij Guardiola. Al tijdens de wedstrijd ging hij enorm tekeer tegen de arbitrage, na de wedstrijd was de woede duidelijk nog niet gezakt (zie video's onder). Hij beende opgewonden richting Michael Oliver en zijn assistenten, schudde ze vervolgens alledrie de hand, terwijl hij op luide toon 'Thank you so much!' tegen het trio riep. Opmerkelijk genoeg ontkende Guardiola na afloop overigens dat dat sarcastisch was. 'Nee hoor, ik heb ze bedankt.' En op vragen over het incident, antwoordde hij: 'Stel die vragen maar aan Mike Riley (de Engelse scheidsrechtersbaas, red.).'

In Engeland gingen de gedachten na de uitbarstingen van Guardiola terug naar 2014, toen José Mourinho in dienst van Chelsea iets soortgelijks deed. Na een wedstrijd tegen Aston Villa, waarin hij meermaals overhoop lag met de wedstrijdleiding, sprak hij: 'De scheidsrechters vandaag waren fantastisch en ongelooflijk goed.' De markante Portugees kreeg toen een forse boete, omdat zijn duidelijk sarcastisch bedoelde opmerkingen als strafbaar werden gezien.

Dat lot blijft Guardiola bespaard. De Engelse disciplinaire commissie heeft het gedrag en de uitspraken van de Spanjaard beoordeeld, maar vindt dat er geen zaak van hoeft te worden gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.