FA Cup-seizoen zit erop voor Loovens en Agustien

Het FA Cup-seizoen van Glenn Loovens is ten einde. De verdediger van Sheffield Wednesday verloor in eigen huis van Charlton Athletic, dat zich net als Hull City plaatste voor de kwartfinale van het roemruchte bekertoernooi.

Sheffield Wednesday - Charlton Athletic 1-2
Sheffield Wednesday is er maandagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de laatste acht in hét Engelse bekertoernooi. Daardoor loopt de ploeg van manager Stuart Gray de Steel City Derby mis aangezien stadgenoot Sheffield United zich eerder wel plaatste voor de kwartfinale. Charlton Athletic bleek in Sheffield te sterk.

Callum Harriott opende na ruim twintig minuten de score namens de bezoekers, terwijl Simon Church na 65 minuten de eindstand bepaalde: 1-2. Voor Sheffield Wednesday, waar Loovens de aanvoerdersband om zijn arm droeg, maakte Leon Best na de rust de gelijkmaker maar zijn treffer bleek niet voldoende. Reza mocht vijf minuten voor het einde invallen bij Charlton.

Hull City - Brighton Hove & Albion 2-1
In navolging van Loovens (foto) is ook het bekerseizoen van Kemy Agustien afgelopen. De Nederlander zat niet in de wedstrijdselectie voor de achtste finale tegen Hull City. Het eerste duel eindigde in een gelijkspel, waardoor de replay uitkomst moest bieden. In het KC Stadium plaatste Hull zich uiteindelijk voor de kwartfinale.

Met een 2-0 voorsprong in de rust leek de nummer elf van de Premier League op weg naar een eenvoudige zege. Namens Hull waren Curtis Davies en Robert Koren de doelpuntenmakers. De ploeg van manager Steve Bruce kende een spannende slotfase nadat Leonardo Ulloa twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Hull City hield stand en mag zich opmaken voor het duel met Sunderland.

Hieronder het volledige programma van de kwartfinale in het FA Cup-toernooi.