Extra concurrent voor Madueke: Chelsea haalt Braziliaans toptalent

Reacties

Chelsea heeft de transfer van Angelo Gabriel afgerond. De achttienjarige rechtsbuiten komt over van Santos. Met de deal is naar verluidt een transfersom van vijftien miljoen euro gemoeid.

Extra concurrent voor Madueke: Chelsea haalt Braziliaans toptalent
© Pro Shots

Angelo is in eigen land bekend als de jongste debutant ooit op het hoogste niveau. Toen hij vijftien jaar en 308 dagen oud was, debuteerde hij al voor Santos in een duel met Fluminense. De tiener is in totaal liefst 129 keer in actie gekomen voor de Braziliaanse grootmacht, waar ook Neymar en Rodrygo werden opgeleid. De aanvallers van respectievelijk Paris Saint-Germain en Real Madrid zijn de spelers van de grootste uitgaande transfers ooit voor Santos.

Voor een transfersom van vijftien miljoen euro hoopt Chelsea relatief goedkoop een wereldtopper in wording te hebben gevonden. The Blues investeerden in januari nog fors om jonge buitenspelers naar de club te halen. De 22-jarige linksbuiten Mykhailo Mudryk werd voor zeventig miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk en Noni Madueke kwam over van PSV, voor een bedrag dat richting de veertig miljoen euro ging.

Madueke kwam in de tweede helft van vorig seizoen tot 645 speelminuten in de Premier League. Of Angelo voor de 21-jarige Londenaar een concurrent voor de korte termijn is, is nog niet bekend. Mogelijk wordt Angelo eerst nog verhuurd door de club van manager Mauricio Pochettino. Voor de lange termijn is het de vraag hoe de hiërarchie voor de rechtsbuitenpositie wordt. Hakim Ziyech staat ook nog onder contract op Stamford Bridge, hij wordt veelvuldig gelinkt aan een vertrek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.