Ex-international Cor van der Hart overleden

Cor van der Hart is op 78-jarige leeftijd overleden. De geboren Amsterdammer droeg 44 keer het shirt van het Nederlands elftal.

Ex-international Cor van der Hart overleden

Dat hadden er veel meer kunnen zijn, ware het niet dat hij door de KNVB werd gepasseerd omdat hij al zeer snel als prof voetbalde in Frankrijk. Hierdoor speelde hij pas op 27-jarige leeftijd zijn eerste interland met Oranje. In totaal was hij 26 keer aanvoerder en maakte hij twee doelpunten.

Van der Hart debuteerde op achttienjarige leeftijd bij Ajax. De fysiek sterke verdediger beschikte over een goede techniek en had een uitstekende pass in zijn benen. Als 22-jarige vertrok hij al naar het buitenland, naar Lille. Colly, zoals de Fransen hem noemden, speelde er vier seizoenen en schreef er een kampioenschap en een beker op zijn palmares.

Van der Hart keerde bij Fortuna '54 terug in Nederland. Hij bleef nog twaalf jaar voetballen bij de Limburgse club, totdat hij als 38-jarige een punt achter zijn actieve loopbaan zette.

Maar Van der Hart bleef in het voetbal actief, zij het als coach. Hij werkte onder meer bij Holland Sport, AZ'67, Standard Luik, Fortuna SC, FC Amsterdam, MVV, FC Den Haag en FC Volendam. En in 1973 en 1974 maakte hij deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's