Excuses aanbiedende Ronaldo wil na breken record nog vijf jaar door

Reacties

Cristiano Ronaldo is sinds woensdagavond in zijn eentje internationaal topscorer aller tijden, hij onttroonde Ali Daei met zijn eerste doelpunt tegen Ierland. De aanvaller heeft als het aan hemzelf ligt tijd zat om dat record verder aan te scherpen.

Excuses aanbiedende Ronaldo wil na breken record nog vijf jaar door
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Ierland
Ierland

Met de 1-1 tegen Ierland maakte Ronaldo zijn 110de doelpunt in dienst van Portugal, enkele minuten later voegde hij de winnende en dus nummer 111 aan zijn lijst toe. Hij zal even moeten wachten voordat hij aan nummer 112 kan denken, want door een gele kaart is Ronaldo geschorst voor de volgende wedstrijd. Hij trok zijn shirt uit om de 2-1 tegen Ierland te vieren. 'Ik was het vergeten, maar dat hoort bij de emotie van het spel', was een korte reactie van de superster. 'De coach zal misschien niet blij met me zijn, maar dat maakt voor nu even niet uit. Het belangrijkste was om het team te helpen. Het spijt me, maar de emoties namen de overhand', was de korte reactie van Ronaldo.

Nog korter van stof was Ronaldo overigens bij Sky Sports, waar hij halverwege (of eigenlijk nog voor) de derde vraag wegliep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op zijn persoonlijke Instagrampagina was Ronaldo meer uitgesproken over zijn record. Hij bedankte de man die sinds 2006 bovenaan de internationale topscorerslijst stond. 'Ali Daei heeft de lat zo hoog gelegd, dat ik op een gegeven moment begon te denken dat ik hem nooit kon achterhalen. Mijn complimenten aan hem voor het houden van het record voor zo'n lange periode. Bedankt dat je altijd zoveel respect hebt getoond, elke keer dat ik scoorde en steeds dichter bij jouw mooie aantal kwam.'

Voor Ronaldo is dit een speciaal record. 'Ik kan mijn gevoel niet eens in woorden uitdrukken. 111 doelpunten maken voor Portugal betekent 111 momenten zoals die we vandaag in de Algarve hebben meegemaakt, momenten van wereldwijde eenheid en geluk voor miljoenen en miljoenen Portugese burgers over de hele wereld. Voor hen is elk offer het waard. Van alle records die ik tijdens mijn carrière heb gebroken - en dat zijn er gelukkig een paar geweest - is deze voor mij heel speciaal.'

Ronaldo (36), die onlangs een tweejarig contract bij Manchester United tekende, maakte andermaal duidelijk dat zijn (club)carrière er nog lang niet opzit. 'Ik weet niet welke records er nog over zijn, ik weet alleen dat ik door wil gaan. Ik voel me nog steeds gemotiveerd en heb nog steeds de kracht om een show te leveren voor de komende drie, vier, vijf jaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.