Excelsior zonder Koolwijk, Ahannach debuteert bij Sparta

Reacties

Aanvoerder Ryan Koolwijk moet de Rotterdamse derby aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van Excelsior kampt met rugproblemen en is niet fit genoeg om te kunnen spelen tegen Sparta Rotterdam. Zijn plek op het middenveld wordt ingenomen door Jeffry Fortes.

Excelsior zonder Koolwijk, Ahannach debuteert bij Sparta

Koolwijk liet de vrijdagtrainingen schieten in de hoop zaterdag voldoende hersteld te zijn om inzetbaar te zijn, maar de rugproblemen bleken te onoverkomelijk om bij de wedstrijdselectie te zitten. Voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag is het gemis van hun aanvoerder een gevoelige aderlating. Verdediger Jurgen Mattheij, als jeugdspeler actief bij Sparta, neemt de aanvoerdersband over van Koolwijk.

Van der Gaag laat Theo Zwarthoed staan als eerste doelman. De Volendammer nam eind 2017 de plaats in van de IJslander Ogmundur Kristinsson en behoudt zijn plek. Luigi Bruins is terug van een blessure en neemt zijn positie links voorin weer in. Op de nummertienpositie krijgt Ali Messaoud een nieuwe kans. De aanvallende middenvelder verloor zijn basisplaats in december aan Kevin Vermeulen, maar heeft tijdens het trainingskamp en in de eerste weken van dit jaar het vertrouwen heroverd.

Bij Sparta kiest trainer Dick Advocaat voor Soufyan Ahannach als nummer tien. Mühren maakte afgelopen dinsdag geen grootse indruk. Aangezien Deroy Duarte (die gisteren minuten maakte in Jong Sparta) en Dabney dos Santos (hervat maandag de training) nog ontbreken ging het tussen de als spits gehaalde Mühren, stilist Verhaar en de net gehuurde Ahannach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.