Excelsior werkt niet mee aan nieuw bekersprookje Spakenburg

SV Spakenburg wordt niet nog eens de stuntploeg van het bekertoernooi. De amateurs van Chris de Graaf, die vorig seizoen de halve finale haalden, werden dinsdag uitgeschakeld door Excelsior. Spakenburg liet de nummer twaalf van de Eredivisie nog wel behoorlijk zweten.

Spakenburg
Spakenburg
nv
2 - 3
Excelsior
Excelsior

Vorig seizoen won Spakenburg op weg naar de halve finale tegen PSV van FC Groningen en FC Utrecht en in de eerste ronde van dit toernooi werd Helmond Sport al aan de kant geschoven door de tweededivisionist. Excelsior was dus gewaarschuwd en er moet gezegd worden dat de ploeg van Marinus Dijkhuizen de wedstrijd zeker niet te licht opnam. De Eredivisionist was zonder meer de bovenliggende partij; toch kon er pas na een verlenging gefeest worden.

Dat kwam vooral door een gebrek aan scherpte. Excelsior kreeg dinsdag voldoende kansen, maar ging daar niet goed mee om. Een keepersfout van Norbert Alblas hielp Spakenburg na ruim twintig minuten tegen de verhoudingen in op voorsprong. Alblas verwerkte een schot van Mukhtar Suleiman niet goed en Ahmed El Azzouti schoot raak uit de rebound.

Excelsior stelde na deze domper snel orde op zaken, via een knappe goal van Lazaros Lamprou, en ging hierna op zoek naar meer. De Rotterdammers waren de baas op het veld, maar slaagden er niet in om een geldige goal te maken (Troy Parrott scoorde in buitenspelpositie). Aan de overkant was Spakenburg vervolgens uit het niets wél trefzeker: El Azzouti kopte de 2-1 binnen.

Met nog een klein half uur op de klok was er voor Excelsior nog geen reden voor paniek. De gasten bleven de aanval zoeken en een eigen goal van Masies Artien betekende een kwartier voor tijd de 2-2. Excelsior miste hierna nog een paar kansen om de wedstrijd binnen negentig minuten te beslissen en dus kwam er een extra half uur bij. Daarin werd Nikolas Agrafiotis de matchwinner.

FC Eindhoven
0 - 2
Fortuna Sittard

Tijjani Noslin kreeg vrijdag bij NEC-Fortuna Sittard een directe rode kaart en de aanklager betaald voetbal wilde de aanvaller voor drie duels (waarvan een voorwaardelijk) schorsen. Fortuna ging daar echter met succes tegen in beroep en de schorsing werd opgeheven. Dinsdag kon Noslin dan ook gewoon meedoen tegen Eindhoven. Uitgerekend hij schoot Fortuna na een half uur op voorsprong.

Kort in de tweede helft verdubbelden de gasten hun voorsprong. Een verre inworp van Iñigo Córdoba belandde bij Kaj Sierhuis, die met een halve omhaal voor de 0-2 zorgde. Eindhoven probeerde zich hierna nog wel terug in de wedstrijd te knokken, maar de echte overtuiging ontbrak. De ploeg van Willem Weijs kan zich zodoende volledig op de Keuken Kampioen Divisie gaan focussen.

FC Dordrecht
0 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

SC Cambuur bekert verder dankzij een ruime overwinning in Dordrecht. Remco Balk was dinsdagavond de grote man bij de Leeuwarders: hij opende zelf de score, met een mislukte voorzet die in één keer binnen waaide, en leverde de assist bij de 0-2 van Roberts Uldrikis. Balk kwam kort hierna ook nog dicht bij een tweede goal, maar had de pech dat hij de paal raakte. Via aanvoerder Daniël van Kaam werd het daarna alsnog 0-3.

DEM
DEM
0 - 1
Excelsior Maassluis

Giovanni da Fonseca zorgde ervoor dat Excelsior Maassluis zich plaatste voor de derde ronde. De neef van Gary Rodrigues maakte het enige doelpunt van de bekerwedstrijd tegen DEM, door na een uitstekende steekpass beheerst af te ronden: 0-1. Vorig seizoen hield het voor Excelsior Maassluis op in de tweede ronde, dus de tweededivisionist heeft het nu al beter gedaan dan vorig jaar.