Excelsior verzuimt Willem II te verslaan in degradatieduel

Reacties

Excelsior heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II nagelaten een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie te boeken. De nummer zestien van de Eredivisie kreeg genoeg mogelijkheden om de verzwakte nummer veertien pijn te doen, maar het bleef 0-0.

Excelsior verzuimt Willem II te verslaan in degradatieduel

Willem II was tien speelronden geleden de laatste club waarvan Excelsior won in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fons Groenendijk pakte sindsdien nog maar drie punten en scoorde daarbij slechts zes keer. Vooral sinds de jaarwisseling hebben de Kralingers grote moeite het net te vinden (alleen één keer tegen PSV). De Tilburgers waren wat dat betreft opnieuw de ideale opponent, want ze verschenen met een geïmproviseerde defensie aan de aftrap.

Dat was te merken. Het door blessures en schorsingen geplaagde elftal dat trainer Jurgen Streppel op de been bracht, blaakte niet bepaald van het zelfvertrouwen. Met aanvallende middenvelder Nick van der Velden als rechtsback en linksback Dico Koppers centraal achterin gaf Willem II keer op keer ruimte weg tegen Excelsior, maar dat verzuimde te profiteren. Zo kreeg Brandley Kuwas (foto) de bal na 21 minuten niet langs de uit zijn doel gekomen Kostas Lamprou.

De eerste kans die Excelsior kreeg was misschien ook wel de beste, maar Kostas Lamprou kwam op tijd zijn doel uit om Brandley Kuwas van scoren af te houden.
De eerste kans die Excelsior kreeg was misschien ook wel de beste, maar Kostas Lamprou kwam op tijd zijn doel uit om Brandley Kuwas van scoren af te houden.

Kuwas maakte begin dit seizoen nog indruk door zowel tegen De Graafschap (3-0) als ADO Den Haag (3-3) te scoren en een treffer voor te bereiden. De van FC Volendam overgekomen vleugelspits was nu minder gelukkig. Zo verzuimde hij een prachtige lange pass van Adil Auassar te controleren toen de weg naar het doel van Lamprou open lag. En toen de 23-jarige Noord-Hollander een voorzet van Daan Bovenberg verlengde, knalde Tom van Weert tegen een Willem II'er aan.

Het gebrek aan daadkracht in de vijandelijke zestien bleef Excelsior ook na rust parten spelen. Nadat Koppers de bal op eigen helft had verspeeld, treuzelde Auassar te lang toen hij na een voorzet van Kuwas vrij voor Lamprou kwam. Kuwas was zelf te laat toen Van Weert voorgaf. Voorzetten van Luigi Bruins en Daryl van Mieghem waren weer niet besteed aan Bovenberg en Van Weert, die ook op Lamprou stuitte. Daardoor pakte Willem II, waar Bruno Andrade na een half jaar zijn rentree maakte, wéér een punt.

De Tricolores hadden de laatste twee duels met FC Groningen (1-1) en Heracles Almelo (0-0) ook al gelijkgespeeld, maar dat was op eigen veld. Het eerste punt op vreemde bodem van 2016 was eigenlijk te veel van het goede. Alleen Robbie Haemhouts stelde Filip Kurto na een uur een keer op de proef. Bartholomew Ogbeche was net als tijdens zijn debuut nauwelijks gevaarlijk. Wel haalde de Nigeriaanse spits een kopbal van Rick Kruys van de lijn, waardoor Willem II veertiende blijft. Excelsior is zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.