Excelsior schopt er zes in tegen Heracles

Excelsior vierde feest op Woudenstein, want de ploeg van coach Ton Lokhoff rolde zeer vakkundig Heracles Almelo op met 6-1. Luigi Bruins was dé uitblinker.

Dat Excelsior met die ruime cijfers zou gaan winnen, daar zag het na een kwartier niet naar uit. Heracles was op voorsprong gekomen dankzij een slim ingestudeerde vrije trap, die via Rob Maas en Bernard Hofstede bij Everton belandde. De Braziliaan tikte van dichtbij de bal achter doelman Theo Zwarthoed.

Maar na de 0-1 was het Excelsior dat de baas was en nog voor rust een voorsprong nam. Andwelé Slory rondde een combinatie met Luigi Bruins knap af voor de 1-1. En Jos van Nieuwstadt (foto links) tekende in de 45ste minuut voor de 2-1 nadat een afgeslagen schot van Guillano Grot voor zijn voeten was gerold.

Vlak na rust was het gedaan met de aspiraties van Heracles, alhoewel de ploeg van coach Ruud Brood nog heel dichtbij de gelijkmaker was. Maar Sigourney Bandjar kopte een schot van Mark Looms van de doellijn. Niet veel later stond de 3-1 op het scorebord en stonden er nog maar tien Heraclieden op het veld. Peter Reekers haalde de doorgebroken Slory onderuit, waarna hijzelf met rood van het veld moest en Bruins vanaf elf meter scoorde.

In de veertig minuten die volgden, buitten de Rotterdammers de overtalsituatie optimaal uit. Sebastiaan Steur (grote foto) maakte 4-1 op assist van Grot, Bruins scoorde na een bekeken actie (5-1) en Grot bepaalde de eindstand op 6-1 na een pass van Steur.