Excelsior nog te lief voor Heracles: 'We hadden er zeven, acht moeten maken'

Reacties

Excelsior deelde een gigantische dreun uit aan Heracles Almelo door in eigen huis met 3-0 te winnen, maar de winnende ploeg blijft kritisch. De overwinning had volgens verdediger Redouan El Yaakoubi nog veel hoger uit moeten vallen.

Excelsior nog te lief voor Heracles: 'We hadden er zeven, acht moeten maken'
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Eredivisionist Heracles was zeker in de beginfase van de wedstrijd geen schim van de ploeg die eerder dit seizoen nog won van AZ en kampioen Ajax op een gelijkspel hield. De ruime overwinning in Rotterdam lijkt beslissend, maar El Yaakoubi is op zijn hoede. 'Dit mag je niet weggeven, maar ik heb gekkere play-offs gezien de afgelopen jaren. 3-0 zegt niets, we gaan het zeker niet vieren. Ook niet in de kleedkamer. Zaterdag moeten we weer aan de bak', doelt hij bij ESPN op de returnwedstrijd in Almelo.

El Yaakoubi had dan ook graag gezien dat Excelsior iets zorgvuldiger met de kansen om was gesprongen. 'Ik ben een beetje kritisch naar onze eigen ploeg, we hadden er zeven of acht moeten maken. We moeten onszelf nog iets meer belonen in zo'n wedstrijd. Als verdediger bekijk je het van achteruit en dan vraag je jezelf af of we nog gaan scoren. Maar het vertrouwen hielden we wel. In de tweede helft zijn we niet tot nauwelijks in de problemen geweest.'

Volgens El Yaakoubi heeft Excelsior nu de touwtjes in handen, Heracles moet echter niet onderschat worden. 'Bij vlagen zie je dat ze er goed uitkomen en dreigend zijn. Maar wij zitten in een flow, er groeit iets in het elftal. We zijn nu compleet en dan zie je waar we toe in staat zijn. Dan kunnen we ons mooie voetbal laten zien, wat dit publiek en Rotterdam verdient.'

De winnaar van het tweeluik speelt in de finale tegen ADO Den Haag of FC Eindhoven om een Eredivisie-ticket. Excelsior speelde in het seizoen 2018/19 voor het laatst op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.