Excelsior geeft zege in Tilburg weg door defensief gestuntel

Willem II heeft na een knappe comeback een punt overgehouden aan het thuisduel met Excelsior. In de 86ste minuut keken de Tilburgers nog tegen een 0-2 achterstand aan.

Willem II
Willem II
2 - 2
Excelsior
Excelsior

De openingfase was voor de thuisclub met kansjes voor Fran Sol en Aras Özbiliz, maar na een klein kwartier kwam Excelsior steeds beter in de wedstrijd. Nadat Bruins eerst nog een bal over het doel van Timon Wellenreuther had geschoten, was het in de 31ste minuut alsnog raak voor de middenvelder. De verdedigers van Willem II kregen de bal niet weg, waarna Bruins de bal in de korte hoek schoot.

Nog voor rust drong de thuisclub aan via Sol en Özbiliz, maar zonder succes. Laatstgenoemde was in de tweede helft als eerste dicht bij een treffer. Zijn volley ging echter over. Na de hervatting golfde het spel heen en weer en beide clubs kregen kansen. Ryan Koolwijk was namens de bezoekers twee keer erg gevaarlijk en een inzet van Jerdy Schouten belandde tegen de lat. Aan de andere kant hoopte Willem II op een strafschop, terwijl doelman Sonny Stevens tot twee keer toe invaller Kristofer Ingi Kristinsson van scoren afhield.

Een andere invaller leek uiteindelijk voor de beslissing te zorgen in het Koning Willem II Stadion. Denis Mahmudov stond amper twee minuten binnen de lijnen toen hij na een hoekschop de 0-2 maakte namens Excelsior. De wedstrijd had daarmee eigenlijk beslist moeten zijn. Toch gaven de bezoekers de overwinning nog weg.

Stevens kreeg een schot van Özbiliz niet onder controle en de verdedigers kregen de bal niet weg, waardoor Sol van dichtbij de aansluitingstreffer kon binnenwerken. Niet veel later schutterde de Excelsior-defensie opnieuw en zorgde Kristinsson voor de 2-2. Door het gelijkspel blijft Willem II steken op zeven punten uit vijf duels, waarmee het zesde staat in de Eredivisie. Excelsior heeft twee punten minder en bezet de twaalfde plaats.