Excelsior en doelman Damen vrezen nieuwe knieblessure

Reacties

Alessandro Damen redde in de extra tijd van Heracles Almelo-Excelsior (2-2) met een fraaie redding op een inzet van Joey Pelupessy een punt voor de Rotterdammers, maar toch liep de sluitpost niet blij van het veld. Damen liep een nieuwe knieblessure op, zondag moet de ernst van de kwetsuur duidelijk worden.

Excelsior en doelman Damen vrezen nieuwe knieblessure

Trainer Mitchell van der Gaag kon na afloop van het gelijkspel in Almelo nauwelijks tevreden terugkijken op het behaalde punt. De zorgen om Damen hadden de overhand. 'Een drama voor Alessandro, vooral gezien zijn voorgeschiedenis', noemde de oefenmeester het. De 27-jarige Damen is al twee keer teruggekomen van een zware knieblessure en begon als eerste doelman van Excelsior prima aan het seizoen.

Excelsior was al druk bezig een extra keeper aan te trekken voor achter Damen, maar zal nu dus de komende week wellicht een nieuwe eerste doelman aan moeten trekken. Algemeen directeur Ferry de Haan bevestigde al dat de onderhandelingen met een buitenlandse sluitpost gaande zijn, maar uitsluitsel over welke doelman wanneer gaat komen kon hij nog niet geven.

Kostas Lamprou en Davy Roef zagen in een eerder stadium af van hun komst naar Kralingen. Met Mike Havekotte en jeugddoelman Thijs Te Duits beschikt Van der Gaag over twee onervaren doelmannen achter Damen. Beide goalies speelden nog nooit een Eredivisiewedstrijd.

Elbers
In het duel met Heracles viel ook Stanley Elbers uit met een knieblessure. Ook de ernst van die kwetsuur moet nog worden afgewacht. Voor de aanvaller was het extra sneu dat hij vroegtijdig af moest haken, aangezien namens Montpellier technisch directeur Bruno Carotti de buitenspeler bekeek.

De vervanger van Elbers - Jinty Caenepeel – bezorgde met zijn eerste Eredivisie-goal in zijn loopbaan Excelsior een punt. Het maakte de terugreis nog een beetje aangenaam, al wierpen de zorgen om Damen en Elbers een sluier over de avond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.