Ex-PSV'er Marcelo verhoogt Eredivisie-gehalte bij Lyon

Reacties

Olympique Lyon heeft opnieuw een speler met een verleden in de Eredivisie aangetrokken. Besiktas heeft donderdag bevestigd dat voormalig PSV-verdediger Marcelo voor zeven miljoen euro naar Frankrijk vertrekt. Het bedrag kan middels bonussen nog een half miljoen oplopen.

Ex-PSV'er Marcelo verhoogt Eredivisie-gehalte bij Lyon

Voor Marcelo komt er daarmee na anderhalf jaar een einde aan zijn verblijf in Turkije. Vorig jaar nam Besiktas de inmiddels dertigjarige Braziliaan nog voor twee miljoen euro over van Hannover 96, nadat hij al een half jaar op huurbasis had gespeeld in Istanbul. In die periode speelde de 1 meter 91 lange mandekker 61 officiële duels en veroverde twee keer de Turkse landstitel. Hij lijkt nu plaats te moeten maken voor de van Real Madrid afkomstige Pepe.

In Lyon is Marcelo, tussen 2010 en 2013 actief voor PSV, meer dan welkom. Trainer Bruno Genesio zei tijdens een persconferentie uit te kijken naar de komst van de voormalig Braziliaans jeugdinternational. 'Hij is een speler die aan meerdere criteria voldoet waarnaar we op zoek waren', aldus de coach van Lyon, dat afgelopen seizoen met defensieve problemen kampte. Eerder trokken Les Gones met Marçal, Ferland Mendy en Kenny Tete al drie andere verdedigers aan.

Na Tete en nu Marcelo komt het aantal ex-Eredivisionisten in de ploeg van Genesio op vier te staan. Lyon nam Bertrand Traoré immers al over van Chelsea, dat de aanvaller uit Burkina Faso vorig seizoen aan Ajax verhuurde. In de winter verloste de club Memphis Depay voor zestien miljoen al van zijn bijrol bij Manchester United. Deze zomer staan de totale uitgaven nu op 45 miljoen. Lyon incasseerde al 101 miljoen voor mannen als Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.