Ex-club Bozeník keihard geraakt door coronacrisis

Reacties

MSK Zilina heeft zijn faillissement aangevraagd. De financiële problemen zijn dusdanig groot als gevolg van de coronacrisis dat de Slowaakse club geen andere uitweg ziet.

Ex-club Bozeník keihard geraakt door coronacrisis
© Pro Shots

De clubleiding drong bij de spelers aan op het inleveren van een gedeelte van het salaris. Zo zou het overige personeel gewoon nog betaald kunnen worden. Vanuit de selectie kwam er echter weinig medewerking, waardoor het bestuur zich gedwongen voelt deze stap te zetten. Het voetbal in Slowakije ligt ook al een tijd stil. Zilina speelde zijn laatste wedstrijd op 7 maart.

Zilina staat momenteel tweede in de Slowaakse competitie en geldt als een club die erg afhankelijk is van het grootbrengen en verkopen van spelers. De laatste grote uitgaande transfer van de Slowaken was die van Robert Bozeník naar Feyenoord. De twintigjarige aanvaller vertrok eind januari naar Rotterdam. Zilina heeft geen hoop meer dat het op korte termijn tot een volgende uitgaande transfer van die proporties zou komen. Bovendien stelt de club in het statement dat het door de financiële afspraken met Feyenoord nog maar tien procent van het transferbedrag voor Bozeník heeft ontvangen.

In het statement zinspeelt de Zilina-leiding wel op een doorstart. Het zorgen voor spelers met de laagste salarissen en de staf heeft daarbij de hoogste prioriteit, zo is duidelijk gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Boženík
Meer over R. Boženík
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.