Evra: 'Weghorst is een heel interessante speler voor Manchester United'

Reacties

Patrice Evra begrijpt waarom Manchester United in zee gaat met Wout Weghorst. De voormalig linksback van The Red Devils denkt dat Weghorst de ideale speler is om de rest van het elftal te ontlasten in fases van een wedstrijd waarin United onder druk staat.

Evra: 'Weghorst is een heel interessante speler voor Manchester United'
© Pro Shots

Evra merkt dat Erik ten Hag veel waarde hecht aan het controleren van wedstrijden, maar dat het zijn ploeg nog niet lukt om negentig minuten lang te domineren. Voor Weghorst is een belangrijke rol weggelegd bij het tegengaan van druk van de tegenstander, denkt de Fransman. 'Hij is niet alleen een doelpuntenmaker. Het is duidelijk dat Ten Hag meer controle wil hebben over de wedstrijden. Het probleem van United is op dit moment dat ze niet in staat zijn om wedstrijden negentig minuten lang te controleren.'

'Spelers als Weghorst zorgen ervoor dat je op adem kunt komen als je onder druk staat. Als je hem aanspeelt door de lucht, zal hij de bal bij zich houden of een assist geven. Zowel op tactisch als technisch vlak zie ik hem als een heel interessante speler voor United', stelt Evra in gesprek met Betfair. 'Maar laten we eerst wachten tot hij een United-shirt draagt. Als buitenlandse speler zul je altijd beoordeeld worden op je prestaties in de Premier League.' Evra roept in herinnering dat ook hij zichzelf moest bewijzen na zijn komst in 2006, hoewel hij al een Champions League-finale met AS Monaco had gespeeld en ervaring had bij de nationale ploeg van Frankrijk.

'We hebben vaker meegemaakt dat spelers op weg leken naar United, dus we moeten voorzichtig zijn, maar het is een goede speler', zegt Evra verder over Weghorst. 'Als speler doet hij me een beetje denken aan Olivier Giroud en dat is een goed teken. Hij speelt met zijn rug naar het doel toe, heeft veel uithoudingsvermogen, is fysiek sterk en kan een bal vasthouden. Hij weet precies hoe hij in de punt van de aanval moet spelen. Spelers als Marcus Rashford en de rest van het team zullen graag samenwerken met zo'n type.'

'Net als bij Giroud kun je hem gewoon aanspelen en dan zelf een loopactie achter hem maken. Hij is goed in het afmaken van kansen, dat kan hij met beide voeten. Hij is ook sterk in de lucht. Zo'n soort spits zie ik wel slagen bij United', concludeert Evra. Volgens de meest recente berichtgeving van journalist Fabrizio Romano zijn alle papieren ondertekend door United, Besiktas en Burnley, waardoor alleen de medische keuring de transfer van Weghorst nog in de weg staat. United heeft Besiktas naar verluidt drie miljoen euro betaald voor de voortijdige beëindiging van Weghorsts verhuurperiode bij die club en gaat hem nu voor een half seizoen huren van Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.