Everton nu al in zwaar weer: Danjuma predikt hoop

Reacties

Betere resultaten zijn in aantocht bij Everton. Daar is Arnaut Danjuma van overtuigd. De Nederlandse aanwinst richt zich na drie nederlagen en één remise in de Premier League tot de supporters van The Toffees.

Everton nu al in zwaar weer: Danjuma predikt hoop
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 1
Arsenal
Arsenal

De ranglijst in de Premier League is opnieuw zorgwekkend voor Evertonians. De club uit Liverpool ontsnapte in de voorbije twee seizoenen op het nippertje aan degradatie. Danjuma was een van de in het oog springende versterkingen die in de afgelopen transferperiode naar Goodison Park gehaald werd, nadat in januari een deal nog in het water was gevallen. De van Villarreal gehuurde linksbuiten maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sheffield United (2-2) zijn eerste competitiedoelpunt voor zijn nieuwe club. Drie dagen eerder was hij al trefzeker in de League Cup-wedstrijd tegen Doncaster Rovers.

Danjuma ziet geen reden om te wanhopen ondanks de achttiende plaats na vier duels. 'Natuurlijk wil je zo sterk mogelijk starten, maar je hebt te maken met een proces en we zijn zaken aan het opbouwen. Het gaat nu om het in orde maken van de details. Veel gaat al goed, maar we moeten het nog afmaken. Ik geloof echt dat we de betere prestaties snel kunnen gaan omzetten in overwinningen', zegt hij op de clubsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanvaller put hoop uit onder meer de komst van Beto, de sterke spits die zaterdag debuteerde in de Premier League. De 25-jarige targetman uit Lissabon kwam voor 25 miljoen euro over van Udinese. Danjuma denkt een goed duo te kunnen gaan vormen met de 1 meter 94 lange spits: 'De komst van Beto helpt ons enorm. Hij is erg sterk en zijn inzet is geweldig, de spelers om hem heen gaan daar van profiteren. Onze samenwerking is nog pril, maar ik geniet er nu al van. Het is fijn om in de buurt van zo'n spits te kunnen spelen.'

Everton had met Fulham, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en Sheffield United als tegenstanders een relatief makkelijk programma in de eerste speelrondes. Op 17 september komt titelkandidaat Arsenal naar Goodison Park voor de eerste competitiewedstrijd na de interlandperiode.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brentford
37
10
9
18
54-61
-7
39
17
Nottingham Forest
37
8
9
20
47-66
-19
29
18
Luton Town
37
6
8
23
50-81
-31
26
19
Burnley
37
5
9
23
40-76
-36
24
20
Sheffield United
37
3
7
27
35-101
-66
16
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.