'Everton legt Kean zwaarst mogelijke sanctie op na Lockdown-party'

Reacties

Everton is van plan om Moise Kean een boete van twee weeksalarissen op te leggen voor het overtreden van de coronamaatregelen in Engeland, zo berichten verschillende media.

'Everton legt Kean zwaarst mogelijke sanctie op na Lockdown-party'
© Pro Shots

Via social media kwam in de nacht van zaterdag op zondag naar buiten dat de twintigjarige spits een zogeheten Lockdown-party had georganiseerd, waar flink wat mensen op af waren gekomen. Everton verspreidde razendsnel een communiqué, waarin Kean vanzelfsprekend op de vingers werd getikt.

'De club heeft de teleurstelling daarvoor in duidelijke bewoordingen aan de speler duidelijk gemaakt en heeft tevens gesteld dat zoiets compleet onacceptabel is. Het zorgpersoneel verdient het grootste respect en de manier waarop we dat moeten laten zien is thuisblijven zodat we hen kunnen beschermen.'

Onder meer The Guardian bericht dat Everton het niet daarbij laat en Kean de - binnen de club  zwaarst mogelijke sanctie zal opleggen, zodra het volledige onderzoek is afgerond: een boete die gelijkstaat aan twee weeksalarissen. In het geval van de aanvaller gaat dat om een bedrag van 160.000 pond (183.000 euro). Waarschijnlijk zal Everton ook nog publieke excuses eisen.

Kean kwam afgelopen zomer voor 27,5 miljoen euro over van Juventus. In Engeland kon hij nog geen potten breken. Hij kwam tot één treffer in 26 officiële duels. Zijn contract bij The Toffees loopt nog tot medio 2024.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.