Everton brengt Chelsea eerste competitienederlaag toe

Chelsea heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De uitwedstrijd tegen Everton werd met minimaal verschil verloren: 1-0.

De Londenaren kwamen gretig uit de startblokken op Goodison Park. Met name Samuel Eto’o, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Anzhi naar Chelsea, was bij vlagen gevaarlijk. In de openingsfase zag de Kameroener een krachtige kopbal overgaan, even later kreeg hij een nóg grotere kans.

Everton-goalie Tim Howard verspeelde de bal op knullige wijze, waardoor Eto’o voor leeg doel in stelling werd gebracht. Zijn inzet werd op het laatste moment echter geblokt door Gareth Barry, waardoor de 0-0 stand op het scorebord bleef staan.

Na een aantal keer gewaarschuwd te zijn, begon Everton zelf met het creëren van kansen. Het resulteerde in de voorsprong voor The Toffees. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft viel de goal.

Een fraaie combinatie van Everton eindigde bij Steven Naismith, die de bal zonder aarzelen achter Petr Cech kopte: 1-0. In de tweede helft was Chelsea de aanvallende ploeg, maar de ploeg kreeg het niet voor elkaar om gelijk te maken. Everton (dat nu zes punten heeft) stapte na negentig minuten als winnaar van het veld.