Evaluatiemoment Quique Setién houdt deur op een kier voor Koeman

Reacties

Barcelona legde Quique Setién maandag vast tot medio 2022, maar de Catalanen kunnen komende zomer van de nieuwe trainer af als de prestaties tegenvallen. En dat is goed nieuws voor Ronald Koeman.

Evaluatiemoment Quique Setién houdt deur op een kier voor Koeman
© Pro Shots

De bondscoach van het Nederlands elftal heeft een Barcelona-clausule in het contract met de KNVB, maar wilde sowieso niet voor het EK van komende zomer weg. Koeman leidde Oranje voor het eerst sinds 2014 weer naar een eindtoernooi en wil daar ook acte de présence geven. Pas na het EK wil hij eventueel nadenken over een vertrek. De bondscoach heeft overigens nog een contract tot 2022.

Dat zijn droomclub Quique Setién ook tot 2022 vastlegde, was slecht nieuws voor Koeman. Een vertrek na het EK behoort daardoor niet meer tot de mogelijkheden. Toch is er een kans dat Koeman komende zomer wél de overstap kan maken naar de Catalanen, waar hij eerder in de periode 1989-95 als speler actief was. Barcelona heeft namelijk een evaluatiemoment opgenomen in het contract met Quique Setién, meldt Sport.

Maandagavond laat maakte Barcelona bekend dat Ernesto Valverde was ontslagen. De koploper van Spanje maakte meteen bekend dat Quique Setién was aangesteld als opvolger. De 61-jarige trainer had met name bij Real Betis indruk gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.