Europese media genieten van Benfica-Ajax: 'Fascinerend en levendig spektakel'

Benfica en Ajax hebben woensdagavond voor een spektakel gezorgd in de Champions League. Dat is de conclusie van verschillende Europese media die de wedstrijd zagen. Ajax was sterk in de eerste helft, maar profiteerde daar te weinig van en zag Benfica na rust terugkomen.

Benfica
Benfica
2 - 2
Ajax
Ajax

In Engeland genoot men van de wedstrijd, die een hoog tempo kende met kansen aan beide kanten. 'De actie ging van de ene kant van het veld naar de andere kant. Ajax profiteerde van hun speelwijze met hoge druk, terwijl Benfica continu gevaar stichtte vanuit de tegenaanval', schreef The Guardian. Ook Sky Sports zag dat de Portugezen dreigend waren. 'Ajax had het moeilijk in Lissabon door de snelle counters van Benfica.'

Dat Benfica zo gevaarlijk kon worden, kwam door het Franse L'Équipe mede door de speelstijl van Ajax. 'De ploeg is geweldig om naar te kijken, maar zorgt soms ook onbedoeld voor hoop bij de tegenstander. In de eerste helft was de formatie van trainer Erik ten Hag zeer indrukwekkend, maar ze lieten het na om met een grote voorsprong de kleedkamer in te gaan. Door de gelijkmaker van Benfica is er veel spanning voor de return in maart.'

In Spanje zag men een 'interessante wedstrijd met goede kansen aan beide kanten', zo schreef Marca. 'Ajax was veel dynamischer en aanvallend sterker dan Benfica en nam twee keer de leiding. De beulen van Barcelona slaagden er wel in om er een gelijkspel uit te halen. Het werd een episch gevecht. Twee Europese machten in een wedstrijd die voldeed aan de verwachtingen. Beide teams leken een gelijkspel te accepteren. Het komt aan op de wedstrijd in Amsterdam.'

Spektakel
Benfica-Ajax werd een fascinerend en direct ook levendig spektakel in Lissabon, vond het Italiaanse Corriere dello Sport. 'Ruimtes, duels, agressie en kwaliteit. Benfica kwam uiteindelijk onder de hevige druk van Ajax uit en maakte gelijk. In de tweede helft hielden de Portugezen stand en na een misser van Ajax kreeg Benfica weer hoop. Ze herstelden zich, speelden in een hoger tempo en deden Ajax pijn.'

Volgens het Duitse Kicker was Ajax lange tijd beter dan Benfica, maar slaagde de thuisploeg erin om de ploeg van Ten Hag in toom te houden en een prima uitgangspositie te creëren voor de return. 'Na de 2-2 was van de stabiele organisatie van Ajax weinig meer te zien. De bezoekers leken nerveus en moe en Benfica drong aan. Tot grote kansen kwam de ploeg na de 2-2 echter niet meer. Voor het eerst dit seizoen won Ajax niet in de Champions League.'