'Europese elite raakt steeds meer overtuigd van vertrek Sterling'

Reacties

Raheem Sterling heeft nog geen uitsluitsel gegeven over zijn toekomst, maar volgens The Telegraph houdt de Europese elite rekening met zijn vertrek bij Manchester City. De belangstelling voor de aanvaller neemt zienderogen toe, schrijft de krant donderdagmiddag.

'Europese elite raakt steeds meer overtuigd van vertrek Sterling'
© Pro Shots

Clubs als Chelsea, Real Madrid, Barcelona en Bayern München zouden de situatie van de 27-jarige Sterling op de voet volgen. Ze raken er steeds meer van overtuigd dat Sterling zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld, zo klinkt het. Voor Chelsea is het aantrekken van nieuwe verdedigers momenteel de prioriteit, al hoopt Thomas Tuchel ook meer scorend vermogen aan zijn ploeg te kunnen toevoegen. De namen van Ousmane Dembélé, Christopher Nkunku en Robert Lewandowski passeerden al de revue in de zoektocht, terwijl Gabriel Jesus zou zijn aangeboden op Stamford Bridge.

Mede doordat Romelu Lukaku op weg lijkt naar Internazionale, is er ruimte voor een nieuwe aanvaller. De nieuwe eigenaars van Chelsea geven Tuchel de vrije hand in het transferbeleid, dus zijn oordeel over Sterling is uiteindelijk leidend. 'Hij zou passen binnen het salarishuis van Chelsea, maar moet wel 50 tot 60 miljoen pond kosten', schrijft The Telegraph evenwel. Omgerekend gaat het om circa 58 tot 70 miljoen euro. Bovendien zou Manchester City de aanvaller liever niet aan een Premier League-concurrent verkopen.

© Pro Shots

Om die reden zouden clubs als Real Madrid, Barcelona en Bayern een voordeel kunnen hebben. Bovenal wil Manchester City echter dat Sterling over een jaar niet transfervrij vertrekt. Het valt nog te bezien hoe serieus de buitenlandse interesse is. Vorig jaar deed Barcelona wel al navraag naar Sterling. In München wordt hij momenteel gezien als een van de alternatieven indien de komst van Sadio Mané uiteindelijk niet haalbaar blijkt. Real 'houdt de situatie in de gaten', aldus de Engelse krant.

Sterling staat nog een jaar onder contract bij Manchester City. In oktober vorig jaar gaf hij toe een vertrek te zullen overwegen indien zijn perspectief op speeltijd niet verbetert. Sterling moest het in de eerste maanden van het seizoen geregeld stellen met een plek op de bank, maar stond daarna vaker in de basisopstelling van Josep Guardiola.

Uiteindelijk begon Sterling in 23 van de 38 competitiewedstrijden vanaf de aftrap. In enkele van de grootste wedstrijden van het seizoen, waaronder beide ontmoetingen met Real Madrid in de halve finale van de Champions League en de twee competitieduels met stadsrivaal Manchester United, kreeg Sterling geen basisplaats. In totaal speelde hij in het afgelopen seizoen 47 officiële wedstrijden, waarvan 30 in de Premier League. Sterling was in al zijn optredens goed voor 17 doelpunten en 9 assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.