Europees rapport Ajax: stabiele Rensch klopt Hlynsson

Reacties

Devyne Rensch is de best beoordeelde Ajacied in de groepsfase van de Europa League. Twee aankopen bleven met hun gemiddelde op een onvoldoende steken.

Europees rapport Ajax: stabiele Rensch klopt Hlynsson
© Pro Shots

Ajax sloot de groepsfase van de Europa League donderdagavond af met een overwinning op AEK Athene. Door die zege klom de ploeg van trainer John van 't Schip op de valreep naar de derde plaats in Groep B, wat plaatsing voor de tussenronde van de Conference League betekent. Het Europese avontuur gaat dus verder voor de ploeg die zo beroerd aan het seizoen begon. Hoe zijn de Ajacieden tot nu toe beoordeeld in onze edities van Ajax op Rapport?

Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement, moesten spelers in minstens drie van de zes groepswedstrijden een beoordeling hebben gekregen. Devyne Rensch is de nummer één met gemiddeld een 6,50. De verdediger kreeg een 7 voor zijn prestatie tegen AEK, waarmee hij Kristian Hlynsson aftroefde. De jonge aanvallende middenvelder is de nummer twee met een 6,38.

Opvallend is dat twee spelers gemiddeld nog niet tot een voldoende zijn gekomen. Het gaat om Benjamin Tahirovic (5,30) en Anton Gaaei (5,13). Zowel de middenvelder als de rechtsback heeft een moeizame start van het Ajax-avontuur achter de rug. De twee zakten met in beide duels met Olympique Marseille door het ijs. In de twee duels met de Fransen kwamen ze niet tot een rapportcijfer van 5 of hoger.

Duels beoordeeld Gemiddelde
Devyne Rensch 4 6,50
Kristian Hlynsson 4 6,38
Jorrel Hato 6 6,25
Brian Brobbey 6 6,25
Carlos Forbs 6 6,17
Diant Ramaj 4 6,13
Kenneth Taylor 6 5,92
Josip Sutalo 5 5,90
Steven Berghuis 5 5,90
Borna Sosa 5 5,60
Steven Bergwijn 5 5,50
Benjamin Tahirovic 5 5,30
Anton Gaaei 4 5,13
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.