Europa League nadert climax: pakt Bosz zijn eerste hoofdprijs?

Reacties

De Europa League is in zijn laatste fase aanbeland. Deze maandag gaat de Final Eight in Duitsland van start en wordt het tweede Europese bekertoernooi in anderhalve week afgewerkt. Wie is volgens jullie de favoriet om op vrijdag 21 augustus met de Coupe UEFA in zijn handen te staan?

Europa League nadert climax: pakt Bosz zijn eerste hoofdprijs?
© Pro Shots

Op voorhand lijken dat drie oud-winnaars te zijn: Internazionale, Manchester United en Sevilla. Waarbij moet worden aangetekend dat de Milanezen het toernooi alleen wonnen in de periode voordat de UEFA die in het seizoen 2009/10 omdoopte tot de Europa League. Inter veroverde de UEFA Cup in 1991, 1994 en 1998 en lijkt na de tweede plaats in de Serie A nu een serieuze kanshebber om voor het eerst sinds de Champions League-winst in 2010 weer Europees eremetaal te grijpen.

Ook United hoort als nummer drie van de Premier League bij de favorieten. De Engelse grootmacht was in 2017 nog te sterk voor het Ajax van Peter Bosz in de Europa League-finale. En Ole Gunnar Solskjaer heeft al aangekondigd voor de eindzege te gaan, omdat het voor zijn spelersgroep goed is om een hoofdprijs te pakken in de jacht op meer succes. En Sevilla (dat vorige week AS Roma uitschakelde) is altijd weer een kandidaat, gezien de recente eindzeges in 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016.

Maar er zijn natuurlijk meer kapers op de kust. Zo wacht het Bayer Leverkusen van Bosz, in 1988 winnaar van de UEFA Cup, na het verliezen van de Duitse bekerfinale tegen Bayern München nog altijd op zijn eerste hoofdprijs in 27 jaar. Ook de Nederlandse trainer zelf heeft nog nooit een echte hoofdprijs veroverd. Bovendien zou Leverkusen zich bij de eindzege in de Europa League alsnog kunnen plaatsen voor de Champions League, iets wat via de Bundesliga net niet lukte.

Bij een stunt tegen Inter moet de ploeg van Bosz in de halve finale afrekenen met de winnaar van het duel tussen Shakhtar Donetsk, winnaar van de laatste editie van het UEFA Cup-toernooi, en FC Basel. Die twee ploegen lijken toch vooral outsiders voor de eindwinst, net als FC Kopenhagen, in de kwartfinale tegenstander van United. Met Wolverhampton Wanderers treft Sevilla echter een gevaarlijke reuzendoder, die die status in de Premier League al regelmatig heeft bevestigd.

Wie wint de Europa League? (gesloten) Wie wint de Europa League?
  • 1% FC Basel (7 stemmen)
  • 13% Bayer Leverkusen (105 stemmen)
  • 37% Internazionale (307 stemmen)
  • 1% FC Kopenhagen (11 stemmen)
  • 32% Manchester United (268 stemmen)
  • 9% Sevilla (77 stemmen)
  • 1% Shakhtar Donetsk (12 stemmen)
  • 5% Wolverhampton Wanderers (45 stemmen)

Ma 10 aug. 2020

Di 11 aug. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.