Solskjaer dolblij met pittige keeperskeuze: 'Mooi probleem om te hebben'

Reacties

Manchester United gaat maandagavond (21.00 uur) verder in de jacht op de enige prijs van het seizoen. In Engeland won de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer niets en dus is winst van de Europa League de laatste kans op eremetaal. De vraag is alleen: met welke keeper gaat Solskjaer op jacht naar die prijs?

Solskjaer dolblij met pittige keeperskeuze: 'Mooi probleem om te hebben'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
nv
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Sergio Romero is bij Manchester United uitgegroeid tot dé Europa League-doelman. In totaal stond de Argentijn in zestig wedstrijden onder de lat bij The Red Devils en meer dan een derde daarvan, 22 om precies te zijn, was in de Europa League. In 2017 had de Argentijnse doelman dan ook een grote bijdrage aan de eindzege in de Europa League nadat Ajax in de finale met 2-0 verslagen werd.

Ook dit seizoen staat Romero steevast onder de lat als Manchester United opdraaft in de Europa League. Alleen in de uitwedstrijd tegen nota bene AZ, de oude club van Romero, stond David de Gea onder de lat. Tegen Astana mocht derde keeper Lee Grant eens keepen. Maar nu Manchester United zich heeft geplaatst voor de kwartfinale tegen FC Kopenhagen is het de vraag of Romero nog steeds mag keepen. Een klein foutje kan immers fataal zijn nu de kwartfinales niet over twee wedstrijden, maar over één wedstrijd in Duitsland wordt afgewerkt. 

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Kopenhagen wilde Solskjaer niet zeggen of hij Romero vervangt voor De Gea voor de kwartfinale van maandagavond. 'Ik denk dat ik de meest bevoorrechte manager ter wereld ben met Sergio, David en straks ook nog Dean Henderson als keepers. We hebben dan drie topkeepers in het team. Sergio heeft in de Europa League laten zien hoe belangrijk hij voor ons is en David presteert altijd. Dus we zullen eens kijken hoe we het dit seizoen verder aan gaan pakken. Het is een moeilijke beslissing, maar het is een mooi probleem om te hebben', zei Solskjaer over zijn luxeprobleem.

Met Henderson wordt dat luxeprobleem volgend seizoen dus nog groter. De 23-jarige doelman keert dan namelijk terug van een verhuurperiode bij Sheffield United. De jonge doelman maakte grote indruk in Sheffield, maar wil naar verluidt alleen terug naar Old Trafford als hij daar eerste keeper wordt. Iets wat met de soms grabbelende De Gea niet helemaal uit te sluiten valt. Solskjaer: 'Het is belangrijk om concurrentie te hebben en dat hebben we volgend seizoen met David, Sergio en Dean. Daarachter hebben we ook nog Lee (Grant) die een fantastische professional is. Het zal erg moeilijk worden om ze alledrie (De Gea, Romero en Henderson, red.) bij de club te houden. We gaan zien welke beslissingen daarin genomen worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.