'Eto'o wil Dortmund-talent Moukoko nog voor de Afrika Cup verleiden tot switch'

Reacties

Samuel Eto'o, voorzitter van de voetbalbond van Kameroen, zou nog voor de start van de Afrika Cup een poging willen wagen om Borussia Dortmund-talent Youssoufa Moukoko (17) te overtuigen om voor Kameroen uit te komen. Voor De Ontembare Leeuwen beginnen de Afrika Cup in eigen land op 9 januari 2022 tegen Burkina Faso.

'Eto'o wil Dortmund-talent Moukoko nog voor de Afrika Cup verleiden tot switch'
© Pro Shots

Moukoko debuteerde in september bij Duitsland Onder 21, maar of hij ook voor een interlandcarrière bij Die Mannschaft kiest, is nog niet duidelijk. Eto'o zet zich voor Kameroen in om Moukoko binnen te halen. Volgens Journal du Cameroun heeft de oud-spits in de komende dagen gesprekken met het talent, die al in Kameroen gesignaleerd zou zijn.

Moukoko is geboren in Kameroen en kwam op zijn tiende naar Duitsland. In de Bundesliga werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit met zestien jaar en 28 dagen. In september van dit jaar werd Moukoko ook de jongste doelpuntenmaker ooit voor Duitsland Onder 21.

De Duits jeugdinternational, die een maand geleden zijn zeventiende verjaardag vierde, stond de laatste weken aan de kant met een spierblessure. Mocht Eto'o de tienersensatie weten te verleiden, dan wordt het mogelijk dus ook nog een race tegen de klok voor Moukoko. De Afrika Cup vindt plaats van 9 januari t/m 6 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.