Eto'o bezorgt Internazionale drie punten op Sardinië

Een fraaie individuele actie van Samuel Eto'o was genoeg om Internazionale op bezoek bij Cagliari aan drie punten te helpen. De Kameroense aanvaller tekende zes minuten vóór rust voor de enige treffer op Sardinië (0-1).

Eto'o kreeg kwam in de 39ste minuut net buiten het strafschopgebied plotseling in balbezit, controleerde de bal knap met rechts, kapte een directe tegenstander uit en schoot vanuit stand met links snoeihard raak achter doelman Michael Agazzi.

Dat was al weer de twaalfde treffer van Eto'o in elf officiële wedstrijden tijdens dit seizoen. De Kameroener voert met zes treffers in zeven duels de topscorerslijst aan in de Serie A. In de Champions League scoorde hij tot dusverre al vier keer en in de strijd om de Italiaanse Super Cup had hij ook al twee keer gescoord.

Internazionale kwam in het duel met de nummer 14 van de ranglijst nooit serieus in de problemen, maar creëerde tegelijkertijd zelf bar weinig kansen. Spelmaker Wesley Sneijder werd door trainer Rafael Benítez in de 86ste minuut naar de kant gehaald.

Internazionale staat woensdag in de Champions League voor eigen publiek tegenover Tottenham Hotspur. In dezelfde groep neemt FC Twente het op tegen Werder Bremen.