Essien: 'Begrijp dat ik voor basisplek moet vechten'

Mickaël Essien is weer beschikbaar voor het Ghanese nationale elftal. De middenvelder van Chelsea kondigde een half jaar geleden zijn tijdelijke afscheid aan omdat hij zich volledig wilde richten op zijn clubloopbaan.

Essien: 'Begrijp dat ik voor basisplek moet vechten'

Zonder Essien bereikte de Black Stars in 2010 de finale van de Afrika Cup, waarin Egypte met 1-0 te sterk bleek. Op het WK van vorige zomer maakte Ghana indruk. Op het mondiale eindtoernooi, dat Essien aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure, bleek uiteindelijk Uruguay in de kwartfinale te sterk na strafschoppen.

Tijdens de afwezigheid van Essien namen jonge talenten als André Ayew, Kevin-Prince Boateng, Agyemang Badu en Anthony Annan het roer over van de Chelsea-middenvelder. Essien begrijpt dat hij niet zomaar zijn basisplaats terugkrijgt.

Essien: 'Ik moet hard werken om een basisplaats te veroveren. De jonge spelers hebben het erg goed gedaan tijdens mijn afwezigheid. Kijk maar naar de prestaties op de Afrika Cup en het WK. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben klaar om ervoor te vechten.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's