Espanyol maakt achterstand tegen Valencia ongedaan

Valencia heeft in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag geleden. In Catalonië was Espanyol te sterk voor de ploeg van trainer Unai Emery (2-1).

Er leek helemaal niets aan de hand voor de bezoekers toen Hélder Postiga al na tien minuten voor 0-1 zorgde. De Portugees is gehaald als opvolger van goaltjesdief Roberto Soldado en was in zijn tweede wedstrijd voor zijn nieuwe club trefzeker op aangeven van Jonas.

Maar Espanyol begon langzaam maar zeker de wedstrijd te domineren. Geheel naar verwachting kwam de thuisploeg dan ook na een half uur op gelijke hoogte dankzij David López. Espanyol zette na rust direct door en na 47 minuten was de voorsprong voor de Catalanen een feit. De Uruguayaan Cristian Stuani liet doelman Diego Alves kansloos met een kopbal.

Lang bleef het bij de nipte 2-1 voorsprong, maar vlak voor tijd maakte Thievy Bifouma een einde aan alle onzekerheid. De 21-jarige Fransman scoorde vorige week tegen Celta de Vigo (2-2) ook al en was nu als invaller trefzeker. Na goed voorwerk van Manu Lanzarote schoof hij de bal met binnenkant voet feilloos in de kruising.