Eriksen krijgt marathonwedstrijd voor de kiezen: Inter bekert na verlenging door

Na AC Milan heeft ook Internazionale de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia bereikt. Een zeer late treffer van Romelu Lukaku was Fiorentina woensdagavond te machtig.

Fiorentina
Fiorentina
nv
1 - 2
Internazionale

Inter zit middenin een loodzwaar schema. Hiervoor werd in de Serie A met 2-2 gelijkgespeeld tegen AS Roma, na het bekerduel met Fiorentina is Juventus de tegenstander. Coach Antonio Conte gaf daardoor meerdere spelers rust, onder anderen Stefan de Vrij, Achraf Hakimi, Nicolò Barella en topscorer Lukaku begonnen op de bank.

Dit gaf onder andere Christian Eriksen de kans om te schitteren. De Deense ex-Ajacied kreeg weer eens een basisplaats onder Conte, op een opvallende plek voor de defensie. Eriksen kreeg het meteen zwaar te verduren, want pas na in de 119e minuut viel de beslissing in Florence. Voor het duel met Fiorentina had Eriksen nog maar vierhonderd minuten in de benen, daar kwamen er woensdag dus 120 minuten bij.

De sterspelers van Inter vielen allemaal in, wat nodig was gezien het scoreverloop. Inter kwam weliswaar vijf minuten voor rust op voorsprong via een rake penalty van Arturo Vidal, in de tweede helft trok Fiorentina de stand gelijk. In de 57ste minuut, enkele minuten voor de invalbeurt van De Vrij, schoot Christian Kouamé op mooie wijze raak.

Verlenging volgde, net als dinsdag bij AC Milan – Torino. Waar de stadgenoot nog een penaltyserie nodig had, was dat voor Inter niet het geval. De ingevallen Lukaku maakte zijn reputatie weer waar door te scoren, een minuut voor het einde van de verlenging kopte hij in alle vrijheid raak.

Door de winst van Inter komt er een extra stadsderby dit seizoen, want AC Milan is de tegenstander van Inter in de kwartfinale.