Conte biedt overbodige Eriksen sprankje hoop met nieuwe rol

Reacties

Heeft Christian Eriksen nog een toekomst bij Internazionale? Het is een vraag die veel voetballiefhebbers de laatste maanden waarschijnlijk met een volmondig 'nee' zouden beantwoorden. Maar juist nu het moment daar is, heeft Antonio Conte de deur voor een langer verblijf weer op een kier gezet.

Conte biedt overbodige Eriksen sprankje hoop met nieuwe rol
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
nv
1 - 2
Internazionale
Internazionale

Op het perspraatje voor het duel met Fiorentina maakte Conte namelijk bekend nieuwe plannen te hebben met Eriksen. In het bekeronderonsje gaat de Deen in het 3-5-2-systeem spelen als regista, zoals men in Italië de speler noemt die het spel voor de verdediging regisseert. 'We hebben de tijd genomen om Christian die positie eigen te laten maken en tactisch heeft hij het inmiddels aardig in zijn vingers.' Normaliter neemt Marcelo Brozovic die taak op zich, het is nog niet duidelijk of de Kroaat tegen Fiorentina samen met Eriksen speelt, of dat hem rust gegund wordt.

Op die manier zou er eindelijk een plaats gevonden worden voor de aanvallende middenvelder, die sinds zijn komst in januari vorig jaar amper in de plannen van zijn trainer voorkomt. Ook daar had de Italiaan wat over te zeggen. 'Iedere carrière kent pieken en dalen, maar het is aan de speler om karakter te tonen en te laten zien dat hij die moeilijkheden kan overwinnen.' Voor Eriksen betekent het in ieder geval dat hij weer eens aan de aftrap mag verschijnen, want vooralsnog moest hij het vooral doen met korte invalbeurten.

Nieuwe kans of ordinair in de uitverkoop?
Toch blijft het de vraag of Conte daadwerkelijk bereid is Eriksen een nieuwe kans te geven. De voorbije maanden werd bijna aan een stuk door gespeculeerd over een mogelijk vertrek. Zo zou Mauricio Pochettino zijn voormalig pupil van Tottenham Hotspur graag willen verwelkomen bij zijn nieuwe project in Parijs. Door het vooralsnog uitblijven van een akkoord met een geïnteresseerde partij, kan het treffen met Fiorentina door Inter ook gebruikt worden als moment om Eriksen voor het sluiten van een markt nog een keer in de etalage te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Coppa Italia
Meer over Coppa Italia
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.