'Eriksen heeft eerste voorstel van Manchester United in beraad'

Reacties

Voor Christian Eriksen lonkt een terugkeer in de top van de Premier League. Manchester United heeft de aanvallende middenvelder een contractvoorstel gedaan, zo meldt The Athletic. Omdat zijn verbintenis bij Brentford aan het eind van de maand afloopt, kan Eriksen zich transfervrij aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag.

'Eriksen heeft eerste voorstel van Manchester United in beraad'
© Pro Shots

Frenkie de Jong geldt naar verluidt als topkandidaat om het middenveld te versterken, maar Ten Hag heeft meerdere gaten te vullen na het transfervrije vertrek van Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata en Jesse Lingard. Zo lijkt een nieuwe kans voor Donny van de Beek zich aan te dienen en is er ook ruimte voor Eriksen. Eerder deze maand maakte de Daily Mirror al melding van de interesse in de Deen, maar nu zou er dus ook sprake zijn van een serieus voorstel.

De dertigjarige voormalig Ajacied liet zich vorige maand in een interview met Viaplay nog uit over zijn toekomst. Hij zei meerdere aanbiedingen op zak te hebben. 'Die hebben we in overweging en uiteindelijk nemen we een besluit', vulde Eriksen aan. 'Ik zou dolgraag weer in de Champions League spelen. Ik weet hoe mooi dat is, maar het is niet essentieel.' Champions League-voetbal kan Manchester United hem niet bieden: de zesde plek van vorig seizoen resulteerde in plaatsing voor de Europa League.

Eriksen keerde in januari terug op de velden, nadat hij als gevolg van een hartstilstand ongeveer een halfjaar niet kon voetballen. Met zijn inwendige defibrillator mocht hij niet uitkomen in de Serie A, waardoor hij genoodzaakt was om Internazionale te verlaten. Eriksen signeerde een contract bij Brentford tot het eind van het seizoen en speelde elf wedstrijden. Tussen 2013 en 2020 was hij in de Premier League actief voor Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.