Eredivisie veert op: Van Wolfswinkel neemt officieel afscheid van FC Basel

Reacties

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu ook officieel: Ricky van Wolfswinkel gaat FC Basel verlaten. De 31-jarige spits heeft via social media laten weten dat de Zwitserse bekerfinale van zondag zijn laatste kunstje in het rood-blauw wordt. 'Daarna zet ik alles op een rij.'

Eredivisie veert op: Van Wolfswinkel neemt officieel afscheid van FC Basel
© Pro Shots

Het contract van Van Wolfswinkel bij de Zwitserse grootmacht liep af en wordt dus niet verlengd. De clubleiding liet al meermalen weten zijn contract graag te willen verlengen, maar tot op heden kwam het niet tot een akkoord, mede ingegeven door alle perikelen bij FC Basel, waar in korte tijd de technisch directeur en de trainer opstapte.  'Een vervelend bericht: ik wil jullie laten weten dat mijn tijd bij FC Basel er na de bekerfinale van zondag op zit', zo schrijft Van Wolfswinkel nu.

De Nederlandse spits was in de halve finale dinsdagavond nog zeer belangrijk, door tijdens de 6-1 zege op FC Winterthur twee goals en één assist voor zijn rekening te nemen. Zondag speelt FC Basel in de eindstrijd tegen BSC Young Boys. Dat wordt dus het laatste optreden voor Van Wolfswinkel, die dit seizoen nauwelijks in actie kwam voor Basel. Niet lang na het tweeluik met PSV in de voorronde van de Champions League (nu iets meer dan een jaar geleden) werd er bij de spits een hersenaneurysma ontdekt. Hij werd geopereerd en moest maandenlang rust houden. In februari keerde hij al even terug op het veld, maar daarna raakte hij geblesseerd en werd de competitie stilgelegd vanwege het coronavirus.

Het is nu de vraag wat de volgende stap van Van Wolfswinkel wordt, maar een terugkeer naar de Eredivisie lijkt zeker voor de hand te liggen. Zo wordt zijn naam de laatste tijd vaak in verband gebracht met FC Utrecht. 'FC Utrecht is zeker een mooie club, ik heb daar een hele leuke tijd gehad in het verleden', zegt Van Wolfswinkel. 'Of het tot een terugkeer komt, zal de toekomst uitwijzen. Ons seizoen is nog niet voorbij, met dinsdag de halve finale en zondag de finale. Daar gaat al mijn aandacht naar uit, want we willen het vreemde seizoen dolgraag met een prijs afsluiten. Daarna zet ik alles op een rij en hak ik knoop door richting de toekomst. Ik ben weer topfit en ben blij dat ik met doelpunten weer belangrijk kan zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.