FC Twente heeft op de valreep alsnog een zege geboekt. ADO Den Haag kwam terug uit geslagen positie om vervolgens toch het punt uit handen te geven.

ADO Den Haag
2 - 4
FC Twente
FC Twente

De tegenvallende seizoenstart had geleid tot onrust en onvrede in Den Haag. Die kwam afgelopen week tot uitbarsting. Assistenten Rick Hoogendorp en Michele Santoni verloren hun plaats in de technische staf.

Het effect van de ingreep was in het thuisduel met FC Twente niet zichtbaar. Ilay Elmkies en Nikos Karelis hadden voor het eerst een basisplek, maar ze waren totaal onzichtbaar. De ploeg van Aleksandar Rankovic kon te weinig brengen om aanspraak te maken op een succes. In de eerste helft bleef de schade beperkt tot een treffer van Queensy Menig. De aanvaller, die eerder de paal had geraakt, brak de ban kort voor rust. Hij draaide zich vrij en passeerde vervolgens doelman Luuk Koopmans.

Na een klein uur verdubbelde Danilo de voorsprong. De Braziliaanse Ajax-huurling profiteerde even dankbaar als fraai van Haags geschutter achterin. Met zijn bekeken schot in de verre hoek voerde hij zijn totaal op tot zeven treffers.

Een kwartier voor tijd gloorde er onverwachts hoop voor ADO. Invaller Bilal Ould-Chikh zag zijn actie stranden op het aluminium, maar kon toch juichen omdat Julio Pleguezuelo de rebound onfortuinlijk in eigen doel werkte. Een andere verse kracht, Samy Bourard, zorgde met de 2-2 in de 86ste minuut voor een onverwachte wending van de wedstrijd.

Het bleek niet de laatste wending. Want Eredivisie-topscorer Danilo tekende in de 88ste minuut na een Enschedese corner met zijn tweede doelpunt van de avond en achtste van het seizoen voor de 2-3, waarna Thijs van Leeuwen met zijn eerste treffer namens FC Twente de overwinning veiligstelde.

FC Twente is dankzij de zege geklommen naar de derde plaats in de Eredivisie, waar ADO na de zesde nederlaag van het seizoen als nummer vijftien de maar niet helende wonden likte. Na de interlandperiode wacht de uitwedstrijd tegen Sparta. Rankovic heeft twee weken om een logisch elftal te vinden.