ADO Den Haag - FC Twente

Twente heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie zaterdag met 2-4 gewonnen.

Net voor de rust toen Queensy Menig scoorde, met een assist van Václav Cerny, voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Pereira da Silva en vergrootte de marge.

De 2-1 kwam in de 76ste minuut na nog een eigen doelpunt van Julio Pleguezuelo van ADO Den Haag.

De gelijkmaker werd in de laatste minuten gemaakt toen Samy Bourard het net vond voor ADO Den Haag, op aangeven van Michiel Kramer.

Twee minuten later nam Twente een voorsprong toen Pereira da Silva nog een keer de doelman passeerde.

Thijs van Leeuwen passeerde zes minuten later de doelman, op aangeven van Luka Ilic, en voerde de voorsprong op voor Twente, dat bracht de uiteindelijke score op 2-4.

ADO Den Haag heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

In de huidige stand heeft ADO Den Haag 4 punten en staat op de zestiende plaats, terwijl Twente met 17 punten op de derde positie staat.

Twente speelt de eerstvolgende wedstrijd op zondag 22 november om 16.45 uur thuis tegen PSV in De Grolsch Veste.