Eredivisie op Rapport: uitstekende vuurdoop voor Götze

Reacties

Mohammed Kudus is uitgeroepen tot Speler van de Week in de vijfde speelronde. De Ajacied maakt als nieuweling een zeer sterke indruk. Ook PSV-aanwinsten Mario Götze en Ibrahim Sangaré scoorden afgelopen weekeinde prima.

Eredivisie op Rapport: uitstekende vuurdoop voor Götze
© Pro Shots

Het vernieuwde PSV kreeg mede dankzij een treffer van Götze PEC Zwolle op de knieën. De wereldkampioen van 2014 werd beoordeeld met een 7,5 en kreeg daarmee een vol punt hoger dan Sangaré. Beiden moesten het echter afleggen tegen Cody Gakpo, die een 8 verdiende.

Bij Feyenoord, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam, lagen de cijfers wat minder hoog. Opvallend was met name de 4,5 van Steven Berghuis, die zich nog altijd de topscorer van de Eredivisie mag noemen. Ajax zette SC Heerenveen overtuigend opzij en het wekt dan ook weinig verbazing dat de meeste Ajacieden prima scoren. Lassina Traoré was met een 5 de enige dissonant.

Vitesse blijft dankzij een 0-2 overwinning bij ADO Den Haag bovenin meedraaien. De Arnhemmers moesten het nota bene lange tijd met tien man doen door een onnodige rode kaart (twee keer geel wegens praten) van Oussama Tannane. De dribbelaar moet dan ook met een 4,5 genoegen nemen, drieënhalve punt minder dan matchwinner Armando Broja.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.