Eredivisie op Rapport: topscorers Giménez en Pavlidis stellen teleur

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Het was tot afgelopen weekend het seizoen van Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis, maar de topscorer van de Eredivisie stelden tijdens de elfde speelronde teleur.

Eredivisie op Rapport: topscorers Giménez en Pavlidis stellen teleur
© Pro Shots

Giménez en Pavlidis maakten in de eerste tien competitieduels grote indruk door allebei dertien keer te scoren, maar hadden in het eerste weekend van november niet hun dag. De Mexicaanse spits was er mede voor verantwoordelijk dat Feyenoord zaterdagavond via Bart Nieuwkoop pas laat het verschil maakte tegen tien spelers van RKC Waalwijk (1-2) en viel vooral op door het missen van een penalty. Zijn panenka ging over het doel.

Giménez was met een 4,5 daardoor de enige speler bij Feyenoord met een onvoldoende. Een dag later kregen drie spelers van AZ dat cijfer ook voor hun optreden tegen Excelsior: vleugelaanvallers Myron van Brederode en Jens Odgaard en aanvallende middenvelder Dani de Wit. Pavlidis kon een gelijkspel (1-1) ook niet voorkomen en scoorde voor het eerst dit seizoen niet in een Eredivisie-duel, maar kwam er nog wel vanaf met een nipte voldoende: 5,5.

Ook bij Vitesse was het zaterdagavond treurnis troef. Waar Willum Thór Willumsson dankzij twee goals tegen de Arnhemmers met een 8 VI's Speler van de Week werd, scoorden de blunderende doelman Eloy Room en aanvallers Said Hamulic en Joel Voelkerling Persson allemaal een 4,5. En zo waren er wel meer spelers die afgelopen weekend een dikke onvoldoende scoorden in de Eredivisie, bijvoorbeeld Heracles Almelo-verdediger Justin Hoogma (4).

Bekijk hieronder de beoordelingen van speelronde elf in de Eredivisie.

Heracles Almelo Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Excelsior Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

NEC Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

PEC Zwolle Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Ajax Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.