AZ ziet Excelsior in slotfase langszij komen bij einde superserie Pavlidis

Reacties

Een matig AZ heeft zaterdagavond averij geleden in speelronde elf van de Eredivisie. In de blessuretijd knokte Excelsior zich naast de Alkmaarders. Voor het eerst deze competitie scoorde Vangelis Pavlidis niet.

AZ ziet Excelsior in slotfase langszij komen bij einde superserie Pavlidis
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 1
AZ
AZ

Bij AZ vierde Bruno Martins Indi zijn rentree als basiskracht, nadat de 31-jarige verdediger al enkele keren had mogen invallen na te zijn hersteld van een zware blessure. De 36-voudig international werd in de eerste helft geregeld op de proef gesteld door het op counters loerende Excelsior. De ploeg van Pascal Jansen had veelvuldig de bal, maar hanteerde een veel te laag tempo om het de Rotterdammers lastig te maken. Zo ontstond een gezapige wedstrijd, waarin Excelsior voor rust de grootste kans kreeg via Tray Parrott. De Ier zag een kopbal worden gekeerd door Mathew Ryan.

In de tweede helft toonde AZ weinig beterschap. Tekenend was een afzwaaier van Yukinari Sugawara, die de bal bijna het stadion uit schoot. Nadat de wedstrijd na een uur korte tijd werd onderbroken doordat er vanuit het uitvak een bekertje richting het veld werd gegooid, hervatte AZ de jacht op de 0-1. Die viel bijna via Pavlidis, die werd gestuit door Stijn van Gassel.

De kans van de Griek luidde een open fase in, met kansen over en weer. Excelsior stichtte gevaar via Lazaros Lamprou (kopbal gekeerd door Ryan) en AZ nam het doel van Van Gassel enkele keren onder vuur. Na ruim zeventig minuten viel alsnog de 0-1. Mayckel Lahdo kon wel pas juichen na een VAR-check. Bij het bekijken van de beelden kon arbiter Laurens Gerrets constateren dat de inzet van de invaller de doellijn was gepasseerd.

Excelsior heeft het laatste woord
De fans van AZ konden er daarmee nog niet gerust op zijn, want de Alkmaarders speelden veel te slordig in balbezit. Excelsior rook bloed en sloeg vlak na het ingaan van de blessuretijd keihard toe. Ryan kon een inzet van Nikolas Agrafiotis nog keren, maar in de rebound was het daarna raak via Cisse Sandra. Een flinke domper voor AZ, dat in de slotfase Lahdo geblesseerd het veld zag verlaten.

Nummer twee AZ komt door de remise op 26 punten, zeven minder dan het nog immer foutloze PSV. De Alkmaarders moeten het thuisduel met NEC, dat werd gestaakt door de situatie rond Bas Dost, nog afmaken. Dat gebeurt op 6 december bij een 1-2 achterstand.

AZ zet het seizoen donderdag voort met een bezoek aan Aston Villa in de Conference League. De equipe uit Birmingham toonde zich in Alkmaar met 1-4 te sterk voor de ploeg van Jansen. In de Eredivisie is Feyenoord volgende week zondag de volgende opponent, in De Kuip. Excelsior vervolgt het seizoen op diezelfde dag uit tegen FC Utrecht.

Excelsior Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.