Eredivisie op Rapport: Danilo staat symbool voor 'topscorer-malaise'

Reacties

De spelers in de bovenste regionen van de topscorerslijst sloten 2020 niet bepaald op grootse wijze af. Vooral FC Twente-aanvaller Danilo komt er slecht vanaf bij de rapportcijfers. Zoals gebruikelijk na een speelronde zet VI alles op een rijtje.

Eredivisie op Rapport: Danilo staat symbool voor 'topscorer-malaise'
© Pro Shots

Danilo, die met elf goals de dans leidt in het topscorersklassement, kreeg een 4,5 voor zijn optreden tijdens het verloren duel met Sparta Rotterdam. Ook Georgios Giakoumakis (5,5), Henk Veerman (5,5) en Dusan Tadic (6), andere leden van de topvijf in de strijd der schutters, konden niet bepaald imponeren. Met zijn 7 geldt Steven Berghuis als een uitzondering.

Met zijn 6 scoort Tadic een vol punt hoger dan zijn ploeggenoot Klaas Jan Huntelaar, die als enige Ajacied een onvoldoende noteert voor zijn prestatie tegen Willem II (1-1). Antony is met een 7 de best beoordeelde speler van de Amsterdammers. Bij Feyenoord, dat afrekende met SC Heerenveen, is geen enkele onvoldoende gevallen. In het spoor van Speler van de Week Bryan Linssen gaf ook collega-zomeraanwinst Mark Diemers (7,5) blijk van een goede vorm.

Ook de PSV'ers slepen prima cijfers in de wacht, waarbij de 8 van Philipp Max in het oog springt. Mario Götze verdiende een 7,5 voor zijn optreden tegen VVV-Venlo.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.