Eredivisie op Rapport: AZ zakt dwars door de ondergrens

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters.

Eredivisie op Rapport: AZ zakt dwars door de ondergrens
© Pro Shots

Speelronde 28 zal vooral de boeken ingaan door de Slacht van Almelo, de onwaarschijnlijke 5-0 afstraffing die Heracles AZ aansmeerde op Erve Asito. De ploeg van Erwin van de Looi werd naast individueel ook collectief beloond: de zwart-witten waren deze midweek de enige ploeg waar niemand onder de 6,5 dook. Onze rapporteur op het erf was, logischerwijs, een stuk strenger voor AZ. Myron van Brederode en Vangelis Pavlidis kwamen er met een 5,5 genadig af, voor de rest kreeg de hele klas een onvoldoende.

De traditionele topdrie kende een betere week qua beoordelingen dan qua resultaten. PSV had het een uur lastig met zwakke broeder Excelsior, maar de koploper noteert louter voldoendes. Hetzelfde gold bijna voor Ajax. De 1-1 tegen Go Ahead Eagles is goed voor tien voldoendes, alleen doelman Diant Ramaj is met een 5 beoordeeld na zijn gegrabbel bij de gelijkmaker. Ook Feyenoord kreeg negen voldoendes bij de doelpuntloze remise in Volendam: enkel Yankuba Minteh (5) en Santiago Giménez (4,5) niet.

Bij de trainers en de scheidsrechters zien we geen bijzonderheden. Heracles Almelo-coach Erwin van de Looi kreeg uiteraard een mooi cijfer na het voortreffelijke optreden van zijn ploeg: een 8. Dat is het dubbele van wat AZ-trainer Maarten Martens ontving na de offday in Overijssel. De arbiters komen er redelijk goed af, behalve Ingmar Oostrom. Die kreeg een 4,5 voor zijn optreden aan De Dijk bij FC Volendam - Feyenoord.

De spelersbeoordelingen van speelronde 28:

Vitesse Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Excelsior Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Fortuna Sittard Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Heracles Almelo Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

FC Utrecht Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

SC Heerenveen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

FC Volendam Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Ajax Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.