PSV speelt na rust zorgen van zich af in Kralingen

PSV heeft zich succesvol hersteld van de zeldzame nederlaag bij NEC van afgelopen zaterdag. Het uitduel bij Excelsior dinsdagavond werd dankzij fraaie doelpunten van Mauro Júnior en Johan Bakayoko in winst omgezet.

Excelsior
Excelsior
0 - 2
PSV
PSV

PSV moest het op bezoek bij de nummer zestien van de Eredivisie stellen zonder de geblesseerde Jerdy Schouten en Hirving Lozano. Zij werden vervangen door Mauro en Malik Tillman.

Voor rust kon PSV geen vuist maken in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior-goalie Stijn van Gassel kreeg zelfs geen enkele doelpoging te verwerken. Het opvallendste moment van de eerste helft deed zich voor toen PSV-target Couhaib Driouech zich in de dertiende minuut in tranen moest laten wisselen.

Met een schitterend schot vanaf de rand van het zestienmetergebied was het Mauro die in de tweede helft de ban brak. Op een kopbal van André Ramalho had Van Gassel kort daarvoor nog een uitstekende reflex in huis gehad, maar het schot van Mauro kon hij na een lichte aanraking met zijn vingertoppen alleen voorbij horen suizen. Voor Mauro was het zijn eerste Eredivisie-goal sinds 27 februari 2022, toen hij ook in Rotterdam scoorde, bij een 1-2 overwinning van PSV op Sparta.

Een andere speler die profiteerde van een blessure, Tillman, was niet veel later ook van waarde voor PSV. De Amerikaan stelde Johan Bakayoko in staat voor de tweede wedstrijd op rij te scoren na een fraaie dribbel en een bekeken passje. In de problemen kwam de formatie van trainer Peter Bosz geen moment. Excelsior wist geen enkel schot te produceren.